Οδηγός

Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους

Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους

Πηγή Φωτογραφίας: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τζάνειο Νοσοκομείο, τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μέτριες είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών στη γραπτή δοκιμασία του ΑΣΕΠ

Μέτριες είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) στη γραπτή δοκιμασία του ΑΣΕΠ, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το ΑΣΕΠ δυσκόλεψαν πολύ τα πρόσωπα που βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης προτού επιλεγούν, όσοι θα διοικήσουν νοσοκομεία και ΥΠΕ. 

Οι βαθμολογίες που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ κυμαίνονται κατά μέσο όρο στη μέση, με ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων να έχει γράψει κάτω από τη βάση. Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, η μέγιστη επίδοση βαθμολογίας είναι 635,77 μονάδες (με άριστα τις 800) και η ελάχιστη επίδοση 85,33 μονάδες. Οι περισσότεροι έγραψαν μεταξύ 300 και 450 μονάδων.

856

Το επόμενο στάδιο

Ενστάσεις κατά της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης δεν επιτρέπονται. Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, η ήδη συσταθείσα Επιτροπή Επιλογής Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) θα διενεργήσει:

  • Έλεγχο της συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων των υποψηφίων που κατέλαβαν τις 15 πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023. Σε περίπτωση μη συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων για έναν ή περισσότερους εκ των ανωτέρω υποψηφίων, ελέγχονται τα δικαιολογητικά αντίστοιχου αριθμού υποψηφίων κατά σειρά κατάταξης, εφόσον υπάρχουν.
  • Μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας για τους ανωτέρω 15 υποψήφιους και, κατόπιν προσθήκης της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, κατάρτιση των προσωρινών πινάκων ανά προκηρυσσόμενη θέση.
  • Εξέταση τυχόν ενστάσεων και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση.
  • Κλήση σε συνέντευξη των επτά υποψηφίων με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία προκειμένου να καταρτισθεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση υποψήφιους, που θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των Διοικητών των ΥΠΕ, θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές Επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, στις οποίες οι ως άνω τοποθετηθέντες Διοικητές των ΥΠΕ θα είναι μέλη.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί, κατ’ ανάλογο τρόπο η διαδικασία που περιγράφηκε ανωτέρω, προκειμένου να καταρτιστούν, τελικά, οι πίνακες με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.2097/12.01.2024 υποψήφιους, που θα αποσταλούν στον Υπουργό Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments