Πολιτική

Οριστικοποιείται το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Οριστικοποιείται το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τη Δευτέρα η επίσημη παρουσίαση.

Τη Δευτέρα πρόκειται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος, με τις τελευταίες εκκρεμότητες να κλειδώνουν σε συσκέψεις εντός του Σαββατοκύριακου. Η μεγάλη πλειοψηφία των ονομάτων έχει ήδη ανακοινωθεί, ωστόσο απομένουν δέκα θέσεις και εκτός απροόπτου τέσσερις θα καλυφθούν από γυναίκες. Παράλληλα δυναμική αναμένεται να είναι η συμμετοχή προσώπων που προέρχονται από την Bόρεια Ελλάδα, όπου η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει και τις περισσότερες διαρροές σε κόμματα που κινούνται στα δεξιά της.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς θα είναι υποψήφιος. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Φρέντι Μπελέρης δεν αναμένεται να εμφανιστεί στο ευρωψηφοδέλτιο, παρά τις έντονες συζητήσεις και διεργασίες. Τελικά, φαίνεται να επικράτησε η άποψη ότι πρόκειται και για ευρωπαϊκό θέμα και δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι εξελίσσεται σε διμερές ζήτημα, καθώς πρόκειται για θέμα ευρύτερου ενδιαφέροντος για τη σχέση Τιράνων – Βρυξελλών. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο πρώην υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος ορίστηκε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η αποκάλυψη της λίστας των υποψηφίων ευρωβουλευτών θα γίνει τη Δευτέρα και συγκεκριμένα σε ειδική εκδήλωση ο απόγευμα, στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρουσίαση θα γίνει στο Ωδείο Αθηνών, σχεδόν απέναντι από το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο, το οποίο στέγαζε για πολλά χρόνια τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να πραγματοποιήσει περιοδείες για να υπογραμμίσει τη σημασία της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τα νησιά Τήλο και Ρόδο, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και προγραμματίζονται επισκέψεις σε προάστια της Αθήνας. Στην περιοδεία θα προστεθεί σταδιακά μια μικτή ομάδα υπουργών, βουλευτών, υποψηφίων ευρωβουλευτών και υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, που θα περιοδεύσει στη χώρα με παρόμοιο τρόπο, ακολουθώντας το παράδειγμα της προεκλογικής εκστρατείας των περσινών εθνικών εκλογών.

Προς δύο κατευθύνσεις και συγκεκριμένα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη αλλά και προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο εξαπολύει τα πυρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «αισθάνομαι ότι βλέπω ένα remake, ξέρετε: βλέπω τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Βελόπουλο και μου θυμίζουν πολύ τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Πολύ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί κάποια στιγμή συγκυβέρνησαν. Ενώθηκαν αυτές οι δύο ετερόκλητες δυνάμεις και κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια». Στο ερώτημα αν μπορεί να συμβεί το ίδιο απάντησε «προφανώς δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα, απλά εγείρω τον κίνδυνο ενός νέου αντισυστημισμού ο οποίος μπορεί να πατήσει πάνω σε δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου για οποιοδήποτε ζήτημα. Γι’ αυτό και αγωνίζομαι η Νέα Δημοκρατία να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό».

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, έκλεισε ξανά τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία θα μπορούσε να αναλάβει ευρωπαϊκό αξίωμα, επισημαίνοντας «δεν πάω πουθενά. Δεν με ενδιαφέρει να εκπροσωπήσω την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά την Ελλάδα στην Ευρώπη». Και εστίασε στην επόμενη ημέρα και στις πολύ βαθιές τομές στο κράτος που πρέπει να γίνουν αυτή τη δεύτερη τετραετία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments