Διεθνή

Κοπεγχάγη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε το παλιό χρηματιστήριο [vid]

Κοπεγχάγη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε το παλιό χρηματιστήριο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης, το εμβληματικό Børsen που χτίστηκε τον 17ο αιώνα παραδόθηκε στις φλόγες το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το κωδονοστάσιό του. 

Σε βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το φλεγόμενο καμπαναριό σπάει στη μέση καθώς πέφτει προς τα κάτω, ενώ ένα μεγάλο μέρος του έπεσε στο έδαφος, δίπλα από ένα όχημα της πυροσβεστικής

Ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης, το εμβληματικό Børsen που χτίστηκε τον 17ο αιώνα παραδόθηκε στις φλόγες το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το κωδονοστάσιό του. 

Άνδρες και γυναίκες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, υπάλληλοι του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου του Μπράιαν Μίκελσεν, ακόμη και περαστικοί, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλους πίνακες ζωγραφικής μακριά από το κτίριο σε έναν αγώνα δρόμου.

Το κτίριο, που χρονολογείται από το 1625 και σήμερα στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κοινοβούλιο της Δανίας, το Folketing, και το βασιλικό παλάτι, το Christiansborg. Μάλιστα όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Δανίας η κοντινή πλατεία εκκενώθηκε. 

Παράλληλα σε βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το φλεγόμενο καμπαναριό σπάει στη μέση καθώς πέφτει προς τα κάτω, ενώ ένα μεγάλο μέρος του έπεσε στο έδαφος, δίπλα από ένα όχημα της πυροσβεστικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments