Πολιτική

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα Μπελέρη για τη ΝΔ και την Ελλάδα

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα Μπελέρη για τη ΝΔ και την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Σαφές μήνυμα για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Αλβανία.

Ο πρωθυπουργός τόλμησε. Ο Μπελέρης είναι υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με την ιστορική του απόφαση, ο Πρωθυπουργός, αγκαλιάζει τον Ελληνισμό της Αλβανίας και ταυτόχρονα στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλους όσοι κατασυκοφάντησαν την πατρίδα μας. 

Ο πρωθυπουργός πήρε τη σωστή απόφαση, επιβεβαιώνοντας πως διαθέτει ανεπτυγμένο τόσο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης όσο και το πολιτικό αισθητήριό του. Ζύγισε σωστά τα υπέρ και τα κατά και συμπεριέλαβε τελικά τον φυλακισμένο δήμαρχο στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα, είναι εκ των ων ουκ άνευ, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στην ισότητα, στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κράτος δικαίου, ιδρυτική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλλει ισότιμη προστασία για όλους βάσει του νόμου κι αποτρέπει την αυθαίρετη χρήση εξουσίας από τις κυβερνήσεις.

Πρόκειται πρωτίστως για μια πολιτική κίνηση. Όσο το όνομα του φυλακισμένου δημάρχου συνδέεται άμεσα με την καταστολή της βορειοηπειρωτικής μειονότητας από το καθεστώς Ράμα, θα σταματήσουν οι διαρροές προς τα δεξιά. Το βορειοηπειρωτικό ζήτημα είχε πάντα επαφή με μια σημαντική κατηγορία πολιτών που σήμερα αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτούς απευθύνεται ο Πρωθυπουργός και αυτούς προσπαθεί να συσπειρώσει.

Εξάλλου, η υποψηφιότητα Μπελέρη θα δώσει “αέρα” και “πρόσωπο” στους νεοδημοκράτες βουλευτές, κυρίως της περιφέρειας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, και θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους του κόμματος που έχουν μουδιάσει από τα κηρύγματα του κλήρου να βγουν και να μιλήσουν μαζί τους. Θα έχουν κάτι να πουν ως απάντηση στα όσα μεταδίδονται από διάφορα δίκτυα, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η παρουσία του Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο κλείνει στόματα.

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού (όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αναλάβει ο ίδιος το θέμα) θα έχει αναμφίβολα πολύ θετικό αντίκτυπο στο εσωτερικό, αλλά θα στείλει και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, κυρίως στον Έντι Ράμα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει επιλέξει να αντιπαρατεθεί με την Ελλάδα σε πολλά θέματα. Και χθες έλαβε την κατάλληλη απάντηση. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να απολογείται για τη φυλάκιση ενός υποψηφίου ευρωβουλευτή και θα τρέμει στην τελετή εισόδου του Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί θα ακουστεί η φωνή της Βορείου Ηπείρου.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μια σαφή δήλωση προς τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Αμερικανούς που είναι οι προστάτες του Έντι Ράμα. Υπάρχει ένας ισχυρός παίκτης στην περιοχή και αυτός είναι η Ελλάδα. Ο εξτρεμισμός της αλβανικής κυβέρνησης θα έχει αντίκτυπο, ειδικά στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments