Ελλάδα

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «εξπρές» -Οι περιοχές που θα χτυπήσει [vid]

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «εξπρές» -Οι περιοχές που θα χτυπήσει [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΡΟΧΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το πρωί λόγω της ταχείας διέλευσης ενός αποκομμένου βαρομετρικού χαμηλού από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία θα κινηθεί το σύστημα προς τα ανατολικά, η διάρκεια της σημαντικής κακοκαιρίας θα είναι σχετικά μικρή.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία «εξπρές»

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα από αύριο το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4 θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αύριο το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/4 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και στο Ιόνιο αύριο το μεσημέρι και απόγευμα, καθώς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από αύριο το βράδυ έως το πρωί του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από αύριο το βράδυ έως το μεσημέρι του Σαββάτου θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Τσατραφύλλιας: Πολικός αεροχείμαρρος θα πλήξει τη χώρα

Πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να χτυπήσει αύριο τη χώρα φέρνοντας βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Alpha, η κακοκαιρία θα έχει διάρκεια 24 ωρών και θα ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι. Η κακοκαιρία «εξπρές» θα αρχίσει να επηρεάζει την δυτική Ελλάδα (Ήπειρο, βόρειο Ιόνιο, δυτική Μακεδονία), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ μέσα στην ημέρα θα επηρεάσει τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία και προς το βράδυ λίγο την Αττική και τη βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο τα ξημερώματα, επηρεάζοντας την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο με έντονα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες). Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν και από χαλαζοπτώσεις αλλά και από έντονους κεραυνούς, ενώ από το Σάββατο μεσημέρι και μετά θα αποκλιμακωθεί το φαινόμενο και θα βελτιωθεί ο καιρός.

Πιθανόν η κακοκαιρία να προκαλέσει προβλήματα, όπως κατολισθήσεις και πλημμύρες, σε ευάλωτες περιοχές όπως η Θεσσαλία, η κεντρική και βόρεια Εύβοια και η περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments