Πολιτική

Η ΝΔ “ξορκίζει” τη χαλαρή ψήφο

Η ΝΔ “ξορκίζει” τη χαλαρή ψήφο

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, ΑΙΔΗΨΟ, ΙΣΤΙΑΙΑ, ΓΛΥΦΑ, ΣΤΥΛΙΔΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Σε συναγερμό ο κομματικός και κυβερνητικός μηχανισμός της ΝΔ.

Στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει της μάχης της 9ης Ιουνίου, η κυβερνητική παράταξη μπαίνει σε έναν αγώνα δρόμου 50 ημερών με επισκέψεις και δημόσιες ομιλίες ανά την επικράτεια.

Στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες καταρτίστηκε το πλάνο των περιοδειών, με τα ονόματα όλων των κορυφαίων υπουργών να μπαίνουν στο πρωθυπουργικό ημερολόγιο, προκειμένου να «οργώσουν» κρίσιμες περιοχές της χώρας, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο περιοδείες σε προάστια της Αττικής, αναδεικνύοντας τη “χαλαρότητα” της ψήφου στις ευρωεκλογές, έναν μεγάλο “εχθρό” της ΝΔ. Με βάση την ανάλυση των ποιοτικών ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, το κυβερνών κόμμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα κριθεί πρωτίστως από την αποτελεσματικότητα των επιλογών της και την υλοποίηση όσων υποσχέθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναφορά του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη περιοδεία του στον Άγιο Δημήτριο δεν ήταν απλώς συμπτωματική, αλλά εκτός από το κάλεσμά του στη γαλάζια “πανστρατιά”, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες εκλογές με χαλαρή διάθεση.

Εξάλλου, μετά την απόφαση να μην διεξαχθεί debate ενόψει των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μην διαμορφώσει μια ευθεία αντιπαράθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ειδικά απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη- αλλά να προωθήσει μια θετική κυβερνητική ατζέντα να επιμείνει σε αυτήν μέχρι τέλους.

Στην οπτική αυτή, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε προεκλογικές αναθέσεις σε δώδεκα υπουργούς, ενώ αναφέρθηκε σήμερα και στις θετικές πρωτοβουλίες και κινήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel.

Πιο ειδικά, κατά τη διάρκεια ad hoc σύσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μοίρασε την ευθύνη για τις περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, 12 υπουργοί θα ριχτούν στη μάχη ενόψει ευρωεκλογών και θα κληθούν να κάνουν περιοδείες, συγκεντρώσεις, ομιλίες μόνοι ή και με κλιμάκια.  Σύμφωνα με τον εκλογικό και περιφερειακό “καταμερισμό της πολιτικής εργασίας”: 1) Περιφέρεια Κρήτης: Κυριάκος Πιερρακάκης, 2) Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μάκης Βορίδης, 3) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χρήστος Σταϊκούρας, 4) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας, 5) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημήτρης Καιρίδης, 6) Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Άδωνις Γεωργιάδης, 7) Περιφέρεια Ηπείρου: Κώστας Σκρέκας, 8) Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωστής Χατζηδάκης, 9) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λευτέρης Αυγενάκης, 10) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σοφία Ζαχαράκη, 11) Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Όλγα Κεφαλογιάννη, 12) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δόμνα Μιχαηλίδου.

Θετική ατζέντα για τους πληγέντες από Daniel και Elias

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το μεσημέρι στην εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου. Και σε αυτήν την κίνηση είναι εμφανής η έμφαση στη “θετική ατζέντα”, η βαρύτητα στα μέτρα με θετικό πρόσημο της κυβέρνησης.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, «η συνολική αποκατάσταση των ζημιών του ”Daniel” και του ”Elias” θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 1,4 δισεκατομμύρια αφορούν μόνο τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και την αποκατάσταση των σχολείων μας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους σε έτοιμα έργα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments