EDITOR'S PICK

Λίγο τέντωμα; Το Λούβρο θα φιλοξενήσει μαθήματα γιόγκα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Λίγο τέντωμα; Το Λούβρο θα φιλοξενήσει μαθήματα γιόγκα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Πηγή Φωτογραφίας: «Ο Φινλανδός Δισκοβόλος» του Κώστα Δημητριάδη στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα γιόγκα στο πλαίσιο ενός προγράμματος με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φωτογραφία: Mohammed Badra/EPA

Συνεδρίες χορού, γιόγκα και προπόνησης θα πραγματοποιηθούν εντός του μουσείου Κίνηση που στοχεύει στην αύξηση του ενθουσιασμού πριν από την έναρξη των Αγώνων

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι σχεδιάζει να οργανώσει συνεδρίες γιόγκα και αθλητισμού στις διάσημες γκαλερί του ως μέρος ενός πολιτιστικού προγράμματος σε όλη την πόλη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι να προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συνεδρίες χορού, γιόγκα και προπόνησης με εκπαιδευτές και προπονητές, κοιτάζοντας τους παγκοσμίου φήμης πίνακες και γλυπτά του.

Η ανακοίνωση ήταν μία από τις πολλές την Τρίτη που στόχευαν να εξάψουν τον ενθουσιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από την έναρξη των Αγώνων στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου .

«Το Λούβρο βρίσκεται φυσικά στο κέντρο του Παρισιού. Θα είναι φυσικά στο επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων », δήλωσε ο επικεφαλής του μουσείου Laurence des Cars.

Λεπτομέρειες για τις ειδικές συνεδρίες και τη νέα έκθεση του μουσείου με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό του.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σηκουάνα που περνά δίπλα από το Λούβρο. Ένα προσωρινό στάδιο για να φιλοξενήσει το skateboarding και το breakdancing κατασκευάζεται στην κοντινή Place de la Concorde. Η Ολυμπιακή φλόγα πρόκειται επίσης να καεί στους γειτονικούς κήπους Tuileries, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή ασφαλείας.

Τέσσερις άλλοι καλλιτεχνικοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Musee d’Orsay, της πατρίδας των ιμπρεσιονιστικών αριστουργημάτων, πρόκειται επίσης να διοργανώσουν αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς.

Επίσης την Τρίτη, το δημαρχείο του Παρισιού αποκάλυψε τα σχέδιά του για δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, συναυλίες και υπαίθριους χώρους φιλάθλων γύρω από την Πόλη του Φωτός για τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Θα δημιουργηθούν συνολικά 26 fan zones γύρω από την πρωτεύουσα, επιπλέον δύο ειδικών εορταστικών χώρων στο κεντρικό και βορειοανατολικό Παρίσι, όπου οι νικητές των μεταλλίων θα ενθαρρύνονται να χαιρετήσουν το κοινό.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, η διοργανώτρια πόλη στοχεύει να δημιουργήσει λαϊκούς αγώνες όπου ο ολυμπιακός ενθουσιασμός μπορεί να μοιραστεί τόσο στους χώρους εκδηλώσεων όσο και έξω από τα στάδια, στην καρδιά της πόλης, σε κάθε περιοχή. », ανέφερε το γραφείο του δημάρχου.

Μια νέα εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας των Ολυμπιακών μεταφορών τέθηκε επίσης για πρώτη φορά διαθέσιμη την Τρίτη από την περιφερειακή αρχή μεταφορών.

Οι επισκέπτες στο Παρίσι θα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Transport public Paris 2024», η οποία θα τους καθοδηγεί σε Ολυμπιακούς προορισμούς χρησιμοποιώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία και τους αριθμούς χρηστών.

Οι προγραμματιστές είπαν ότι οι προτεινόμενες διαδρομές δεν θα είναι απαραίτητα «οι συντομότερες ή οι πιο γρήγορες», αλλά θα είναι οι πιο κατάλληλες και θα διασφαλίζουν ότι οι ταξιδιώτες χωρίζονται μεταξύ των διαφορετικών επιλογών μεταφοράς.

Ο συνωστισμός στο δίκτυο του υπόγειου σιδηροδρόμου του Παρισιού προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ενόψει των Αγώνων, ενώ τοπικοί πολιτικοί προέτρεψαν τους Παριζιάνους να περπατήσουν ή να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο.

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι εδώ και 100 χρόνια θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και στη συνέχεια οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Πηγή/ The Paris 2024 design decorates the steps of the Sacré-Coeur/ theguardian.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments