Πολιτική

Στη Βουλή το άτυπο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Στη Βουλή το άτυπο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση σηκώνει το "γάντι" που της πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση της κυβέρνησης να σηκώσει το «γάντι» που της πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποδεχτεί το αίτημά του για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για «την ακραία ακρίβεια, τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» αναμένεται να μεταφέρουν εντός του κοινοβουλίου το οξυμένο προεκλογικό κλίμα που ήδη επικρατεί στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό. Στην ουσία θα πρόκειται για ένα άτυπο προεκλογικό debate το οποίο θα διεξαχθεί με τους κοινοβουλευτικούς όρους, λίγο μετά το Πάσχα, ώστε στη συνέχεια η σκυτάλη της αντιπαράθεσης κορυφής να περάσει στις πλατείες και στα «μπαλκόνια» που θα κορυφώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν το στίγμα της ακρίβειας, καθώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, πως προς το ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα οι πολίτες στις αυθόρμητες απαντήσεις τους εξακολουθούν να προκρίνουν αυτά που έχουν να κάνουν με την οικονομική τους κατάσταση, αυτά που τα αντιλαμβάνονται ως «ακρίβεια» και «οικονομία» και που αθροιστικά προκρίνονται από το 60% των ερωτηθέντων.

Η αντιπολίτευση μιλά για συνεχιζόμενη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, η οποία παραμένει παρά τις επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης με τα διάφορα «καλάθια» και τα «μέτρα Σκρέκα». Στην έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών είναι φανερή η τάση για μείωση των δαπανών, με τα ταξίδια να είναι ο πρώτος κλάδος που θα υποστεί «ψαλίδι».

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ελλάδα είχε τον Μάρτιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Βέβαια, η περίοδος διεξαγωγής της συζήτησης, λίγες εβδομάδες πριν στηθούν οι ευρωκάλπες, αλλά και με βάση την πρακτική που συνήθως ακολουθείται στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, η πολιτική αντιπαράθεση δεν αναμένεται να περιοριστεί μόνο στο θέμα του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα επεκταθεί, ως είθισται, και σε άλλα επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες. Με πρώτιστο την καθημερινότητα, σκέλος σημαντικό της οποίας είναι και η ακρίβεια. Άλλωστε η καθημερινότητα και η βελτίωσή της, είναι το κύριο στοίχημα της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας και παραμένει στην κορυφή της ατζέντας, προωθώντας πολιτικές και μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό είναι ένα από τα θεμελιώδη προτάγματα της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου εν όψει των ευρωεκλογών – το διακύβευμα της καθημερινότητας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα στελέχη της πλειοψηφίας δίνουν καθημερινά μάχη για να διορθώσουν κακώς κείμενα δεκαετιών, να αντιμετωπίσουν στρεβλώσεις και αδικίες του παρελθόντος και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που προκύπτουν από τη συχνά ασταθή διεθνή κατάσταση και τις επιπτώσεις της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments