Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πιάνει τον στόχο η ΝΔ – Αυξάνει τη διαφορά και εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πιάνει τον στόχο η ΝΔ – Αυξάνει τη διαφορά και εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Να πιάνει τον εκλογικό της στόχο εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται να «ανοίγει» την ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ και να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ το ΚΚΕ μοιάζει να ανατρέπει την κατάσταση με την Ελληνική Λύση και να περνά και πάλι μπροστά.

Πέρασε πάνω από την Ελληνική Λύση ξανά το ΚΚΕ

Να πιάνει τον εκλογικό της στόχο εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται να «ανοίγει» την ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ και να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ το ΚΚΕ μοιάζει να ανατρέπει την κατάσταση με την Ελληνική Λύση και να περνά και πάλι μπροστά.

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 26,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 12,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 9,9%, το ΚΚΕ στο 8,1% και η Ελληνική Λύση 6,8%. Η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στο 3,5%, η Νίκη στο 3%, η Νέα Αριστερά στο 2,5%, οι Σπαρτιάτες στο 2%, οι Δημοκράτες στο 1,6%, το ΜέΡΑ25 στο 1,4% και η Φωνή Λογικής στο 1,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 12% και το ΚΚΕ στο 9,8%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται στο 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 4,2%. Η Νίκη στο 3,6% και η Νέα Αριστερά στο 3,1%.

Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2,5%, οι Δημοκράτες στο 2%, το ΜέΡΑ25 στο 1,6%, η Φωνή Λογικής στο 1,4%, ο Κόσμος στο 1% ενώ το 2,8% απαντά «άλλο κόμμα».

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41% έναντι 40% του Δημήτρη Κουτσούμπα και ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 36% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 33%. Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Στέφανος Κασσελάκης με 27%.

Αντίστοιχα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 35%. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 9%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments