Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Φουλάρει” τις προεκλογικές μηχανές

ΣΥΡΙΖΑ: “Φουλάρει” τις προεκλογικές μηχανές

Πηγή Φωτογραφίας: [368659] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Περιοδείες και από ευρωβουλευτές.

Φουλ δουλεύουν οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει εντός Αττικής έως τη Μεγάλη Πέμπτη. Τη Μεγάλη Τετάρτη θα περιοδεύσει στην Καισαριανή και την επομένη το πρωί στη Βαρβάκειο αγορά. Ακολούθως θα βρεθεί στην Κέρκυρα, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πάσχα.

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Στέφανου Κατσελάκη στα νησιά του Αιγαίου λειτουργούν ως “πρόσθετο καύσιμο για την ενίσχυση της εκλογικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με το επιτελείο της Κουμουνδούρου, “θερμό ήταν το κλίμα που εισέπραξαν αυθόρμητα από τον κόσμο, χωρίς καμία προετοιμασία από τις τοπικές οργανώσεις, οι εμπεριστατωμένες εξηγήσεις του Προέδρου από τους διάφορους φορείς για το θέμα των μονίμων κατοίκων και φυσικά η δέσμευσή του στο μεγάλο θέμα της διάλυσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, όλα τα νησιά. Οι δε επισκέψεις σε ιατρικές μονάδες ήταν ένα πρόσθετο μπόνους στη δυναμική του Κασσελάκη”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη του κόμματος συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι “οι θετικές τάσεις στην κοινωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά”.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης με τις καθημερινές παρεμβάσεις του δεν αφήνει σε «χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση και αυτό προσμετράται ως ένα ακόμη ατού. «Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα από τον Κασσελάκη», λένε χαρακτηριστικά, με τις επόμενες κινήσεις να αναμένονται μετά το Πάσχα.

Σχετικά με τους εκλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, αλλά ο στόχος είναι, όπως αναφέρει, μια μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε: “Βλέπω μια κοινωνική τάση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεπεράσει το 20%”.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 17%. Η ίδια είπε: “Τα κόμματα αξιολογούνται με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών. Εμείς λέμε ότι θα αξιολογηθούν με βάση το ποσοστό των εθνικών εκλογών και όχι με βάση τις τελευταίες ευρωεκλογές”.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να συσταθεί μια κεντρική εκλογική επιτροπή. Ιδιαίτερα, οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οργανώνουν διευρυμένες εκλογικές επιτροπές σε διάφορες περιοχές με τη συμμετοχή νυν και πρώην βουλευτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστών, της νεολαίας του κόμματος και μελών της κοινότητας.

Παράλληλα, θα συσταθεί εν ευθέτω χρόνω μια κεντρική εκλογική επιτροπή που θα συντονίζει κεντρικά τις κινήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην προεκλογική εκστρατεία.

Ακόμη, τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να στηθούν στις 9 Μαΐου, έχοντας λάβει τους προβλεπόμενους χώρους ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της συμμετοχής στις διακομματικές επιτροπές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments