Πολιτική

Στη Βουλή το κιτς σόου στην Ακρόπολη

Στη Βουλή το κιτς σόου στην Ακρόπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Στη Βουλή

Στο κακόγουστο σόου φέρεται να συμμετείχαν ακόμη και άνδρες του Λιμενικού.

Παραιτήθηκε από το πόστο του, από το υπουργείο Πολιτισμού, ο αναπληρωτής αρχιφύλακας που είχε βάρδια στην Ακρόπολη το βράδυ του Σαββάτου, όταν στο πλαίσιο επίσκεψης πολυμελούς γκρουπ Ινδών επιχειρηματιών, μια ομάδα 14 ηθοποιών και μοντέλων παρουσίασε στον Ιερό Βράχο ένα στατικό δρώμενο με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες και αξεσουάρ, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για τους τρόπους χρήσης του μνημείου και οδήγησε στη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από το ΥΠΠΟ. Η παραίτηση του αρχιφύλακα φαίνεται πως ζητήθηκε από ανώτερα κλιμάκια του ΥΠΠΟ μία ημέρα μετά το περιστατικό και ο ίδιος –όπως και συνάδελφοί του που είχαν υπηρεσία στην Ακρόπολη την ώρα του συμβάντος– έδωσε κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται.

Η παραίτηση του αρχιφύλακα ζητήθηκε από τα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Πρόκειται για τον αναπληρωτή αρχιφύλακα που είχε βάρδια στην Ακρόπολη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν εισήλθε στον χώρο ένα πολυμελές γκρουπ Ινδών επιχειρηματιών, μαζί με ηθοποιούς ντυμένους ως αρχαίους Έλληνες και μοντέλα, που παρουσίασαν ένα «στατικό δρώμενο» εν είδη καρναβαλικής φιέστας.

Τι συνέβη στην Ακρόπολη

Δεν υπάρχουν πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες όσον αφορά το τι ακριβώς συνέβη στους χώρους της Ακρόπολης.

Με βάση πληροφορίες και μαρτυρίες,  ενορχηστρώθηκε και πραγματοποιήθηκε ένα κιτς σόου προς χάριν Ινδών επιχειρηματιών και με την πιθανή συμμετοχή ακόμη και Λιμενικών.

Παρούσα στο κιτς σόου λέγεται ότι ήταν η μπάντα του Λιμενικού για την οποία δεν έχει δοθεί απάντηση ποιος την κάλεσε και ποιος από το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε την άδεια για την συμμετοχή της σε κιτς σόου ιδιωτών.

Το αμφιβόλου αισθητικής σόου με τις χλαμύδες φέρεται να οργανώθηκε από τουριστικό γραφείο.

Το κιτς σόου φέρεται να οργανώθηκε για γκρουπ Ινδών επιχειρηματιών με πρωτοβουλία του Ελληνινοινδικού Επιμελητηρίου και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27/4) από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ, παραβιάζοντας κατά μισή ώρα ακόμα και το ωράριο καθώς η Ακρόπολη κλείνει για τους επισκέπτες στις 8 το βράδυ

Μέχρι στιγμής οι απαντήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού έγιναν με διαρροές και αποκαλύπτουν ότι είτε δεν γνώριζαν τίποτα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνοι για την προστασία της Ακρόπολης, είτε γνώριζαν και ενέκριναν και τις χλαμύδες και την μπάντα του Λιμενικού και όλο το κιτς σόου.

Το ζήτημα οδηγείται στη Βουλή

Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, με αφορμή τις φωτογραφίες ατόμων που φορούσαν στολές αρχαίων Ελλήνων και θεών, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η ερώτηση συνυπογράφεται από 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση «το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 λίγο πριν από το τέλος του ωραρίου λειτουργίας της Ακρόπολης εμφανίστηκαν και φωτογραφίζονταν με τουρίστες, όπως προκύπτει από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, τουλάχιστον δύο άτομα με χλαμύδες και καρναβαλίστικες στολές αρχαίων Ελλήνων, κρατώντας πλαστικά δόρατα και ασπίδες, τέσσερα άτομα ντυμένα αγάλματα και βαμμένα άσπρα και πέντε άτομα ντυμένα αρχαίες θεότητες. Τα άτομα αυτά “πόζαραν” με φόντο την Ακρόπολη, το Ερέχθειο και τα Προπύλαια, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες αυτές να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο και να δυσφημούν την Ακρόπολη και τη χώρα διεθνώς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυρία Λίνα Μενδώνη να απαντήσει σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα:

Πρώτον: σε ποιες ακριβώς ενέργειες θα προβεί, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως αυτή τη υπόθεση που δυσφημεί διεθνώς τη χώρα;

Δεύτερον: εάν υπήρχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, την ώρα αυτής της κακόγουστης παράστασης στον Ιερό Βράχο.

Τρίτον: εάν υπήρχε μπάντα που παιάνιζε την ίδια ώρα στον αρχαιολογικό χώρο η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν εκείνη του Λιμενικού Σώματος.

Τέταρτον: εάν υπάρχει συσχέτιση του περιστατικού με εκδηλώσεις του Ελληνο-Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, στην αρχαία αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments