Πολιτική

Πολιτικό “φλερτ” Ζωής και Κασσελάκη

Πολιτικό “φλερτ” Ζωής και Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα σενάρια της επόμενης μέρας των ευρωεκλογών.

Τα θερμά λόγια του Στέφανου Κασσελάκη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσον αφορά την εκπροσώπηση που έχει προσφέρει σε οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και την παρουσία της στη Βουλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, γεννούν το εύλογο ερώτημα: «Υπάρχει “Ζωή” στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές;». Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για συγχαρητήριο τηλεφώνημα που δέχτηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας από τον Στέφανο Κασσελάκη για τη στάση της κατά την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή στα τέλη Μαρτίου.

Το φλερτ στην πραγματική ζωή είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Υπάρχει μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Στην πολιτική, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει: δύο κόμματα μπορούν να ρίχνουν “λοξές ματιές” μεταξύ τους και να έρχονται κοντά ακόμη και μετά την ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης. Και ακόμη και αν στο μεταξύ ακούγονται βαριές κουβέντες. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ακολουθήσει έναν μοναχικό δρόμο, παρά το γεγονός ότι κατά την προεκλογική περίοδο είχε καλέσει σε μια ενωμένο αριστερό μπλοκ κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και δικαιώθηκε. Δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Βουλής τον Φεβρουάριο, μιλώντας για “μεταλλαγμένο κόμμα” και αποκαλώντας τον “golden boy”. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 4% και ισχυρη στις δημοσκοπήσεις.

Τα βλέπει όλα αυτά ο Στέφανος Κασσελάκης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον; Ο Κασελάκης μπορεί να κοιτάζει το σύνθημα του προεκλογικού προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας: “Μην κοιτάτε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά κοιτάξτε μπροστά”. Έχει αντισυστημικό πρόσημο, εστιάζει στη διαφθορά, το κράτος δικαίου και τα σκάνδαλα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακολουθεί το αυστηρό εισαγγελικό ύφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όσοι πιστεύουν στις ταμπέλες θα πρέπει να θυμούνται πως το κύριο σύνθημα στον κόκκινο βιντεοχώρο αμέσως μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν “Για μια καλύτερη ζωή”. Οι πιο ρεαλιστές περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων μετά τις ευρωεκλογές και τι θα σημαίνει αυτό για το 2027.

Προς το παρόν, η αυτονομία των δύο κομμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη. Για να αρχίσει ο Στέφανος Κασσελάκης να μετράει πιθανούς συμμάχους, πρέπει να ξεπεραστούν κάποιοι “πονοκέφαλοι”. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το επιτελείο δημοσίων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ είχε συσκέψεις για τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κεντρικό μήνυμα ή υπάρχουν πολλά μηνύματα που εκπέμπουν θετικές δονήσεις στην κοινωνία; Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάθεση σχεδίου νόμου για την ακρίβεια.

Απομένουν 35 εικοσιτετράωρα μέχρι τις ευρωεκλογές, με στελέχη και βουλευτές να νιώθουν μέσα στο πνεύμα των ημερών πως όσο κοντά είναι η «Ανάσταση», άλλο τόσο κοντά είναι το «πυρ το εξώτερον».  Για τον Στέφανο Κασσελάκη, το “θαύμα” για το βράδυ της 9ης Ιουνίου περικλείει τρεις προϋποθέσεις: μια επιβλητική δεύτερη θέση με σαφή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, ένα ποσοστό κοντά ή και πάνω από το 20% και κλείσιμο της ψαλίδας με τη Νέα Δημοκρατία στο μισό της προηγούμενης. Αυτός ο συνδυασμός θα καθιστούσε τον νέο Πρόεδρο αδιαμφισβήτητο νικητή, έχοντας επιβιώσει από “χίλια κύματα”.

Αν τα “νέα” στις δημοσκοπήσεις δεν είναι καλά, ακόμα και αν έρθει δεύτερος, η αμφισβήτησή του δεν θα κρατήσει πολύ αν το ποσοστό του είναι χαμηλό. Δεν είναι λίγοι στο κόμμα που “περιμένουν στη γωνία” για να τον κατηγορήσουν για “δεξιά στροφή” και βίαιη αλλαγή της εκλογικής σύνθεσης. Μετά τα περί “ιερής συμμαχίας του ΝΑΤΟ” και τις συνεχείς αναφορές στη θρησκεία, η είδηση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο έχει αφήσει αρκετούς άναυδους. Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλωτόπουλος φέρεται να βρίσκεται σε επαφή με τον Μανώλη Καπνισάκη. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα αναλάβει την ανάλυση μετρήσεων και την έρευνα ποιοτικών δεδομένων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων με βάση τις ομάδες εστίασης (focus group).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments