Πολιτική

Ο αγώνας επιβίωσης του Κασσελάκη στην επαρχία

Ο αγώνας επιβίωσης του Κασσελάκη στην επαρχία

Πηγή Φωτογραφίας: [367409] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βαρύτητα στην άμεση επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες δίνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα με στόχο να σπάσει τα στεγανά που επικρατούν γύρω από το πρόσωπό του αλλά και για να αποκαταστήσει τους δεσμούς του ΣΥΡΙΖΑ με τις τοπικές κοινωνίες.

Η συγκέντρωση των πολιτών μπροστά από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο κ. Κασσελάκης στην Πρέβεζα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την Κουμουνδούρου, η οποία περιόδευε στη χώρα από την ανατολή προς τη δύση επί δύο εβδομάδες.

Καθώς στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανακτήσει μεγάλο μέρος της χαμένης επιρροής του στην περιφέρεια, η έμφαση που δίνει ο κ. Κασσελάκης στην επαφή με τους πολίτες του κράτους έχει ιδιαίτερη σημασία.

Για τον κ. Κασσελάκη διακυβεύεται και προσωπικό συμφέρον, καθώς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καθιερωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και για να διαλύσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις αμφιβολίες που αναγνωρίζεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στην κοινωνία.

Άλλωστε, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, για τον ομογενή που “ο Θεός να τον φυλάει” θέλει να γίνει πρωθυπουργός, το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας εξακολουθεί να υφίσταται, επαναφέροντάς το στη δημόσια συζήτηση με διάφορους τρόπους, όπως στην τηλεοπτική εξομολόγηση στην εκπομπή της κ. Άννας Δρούζα.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η επίσκεψη της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όταν προέβη σε αποκαλύψεις για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του isyriza.

“Οι πολίτες και το προσωπικό του ΕΣΥ μπορούν να μπαίνουν στο isyriza.gr και να αναρτούν φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.

Τα μηνύματα από την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες, τα οποία παραμένουν για τουλάχιστον ένα μήνα, είναι ένα σημαντικό όπλο που χρησιμοποιεί και ενισχύει συνεχώς ο κ. Κασσελάκης.

Με αυτό στοχεύει σε δυο κατευθύνσεις, στους αντιπάλους του, οι οποίοι όπως τονίζει κοιτώντας ιδίως τον κ. Μητσοτάκη δεν τολμούν να κατέβουν στους πολίτες και να μιλήσουν με τον κόσμο και στο εσωτερικό για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του έχει ανανεωθεί σε τέτοιο βαθμό που οι πολίτες που συναντά του ζητούν αλλαγές ριζικές και εκ βάθρων.

Η συνομιλία του με έναν Κερκυραίο πρώην ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαρακτηριστική για τα σχέδιά του.

«Η μελλοντική ηγετική ομάδα αυτού του κόμματος είναι καλά παιδιά. Πολλοί δεν ήταν καλά παιδιά» απάντησε στον αποστασιοποιημένο…  ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος του ζήτησε να καθαρίσει με τη νομενκλατούρα.

Η συνομιλία αυτή είναι ενδεικτική και της σύνθεσης του νέου εκλογικού σώματος στο οποίο απευθύνεται ο κ. Κασσελάκης και της απομάκρυνσης του ίδιου του κόμματος από τις παραδοσιακές γραμμές του.

Στα «κακά παιδιά» προφανές είναι ότι συγκαταλέγονται όσοι αποχώρησαν με τις διασπάσεις που ακολούθησαν την εκλογή του κ. Κασσελάκη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξαιρέσει και εκείνους που παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πολιτικής επιβίωσης.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται σε πρόσωπα που ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια τους τίμησε με την ψήφο του και που ο Αλέξης Τσίπρας τους είχε προμετωπίδα του κόμματος και της κυβέρνησής του.

Η δέσμευση του κ. Κασσελάκη στον Κερκυραίο πολίτη είναι ενδεικτική ωστόσο και για το γεγονός ότι είναι αποφασισμένος να ξεμπερδέψει με το «παλιό» την επόμενη των εκλογών δείχνοντας ουσιαστικά τις προθέσεις του να προχωρήσει με πρόσωπα της επιλογής του που δεν θα έχουν ένσημα στον κομματικό μηχανισμό και που στην πλειονότητά τους θα είναι πρόσωπα χωρίς καμία ιστορική σχέση και συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πράξη αυτά τα πρόσωπα θα προέλθουν από τα περίφημα προσωπικά think tanks του προέδρου – μοντέλο που αντέγραψε από τον Αλέξη Τσίπρα – ενώ από τα πλάνα του κ. Κασσελάκη πολλοί είναι εκείνοι που εξαιρούν ακόμη και τα στελέχη εκείνα της παλιάς φρουράς που τον στήριξαν και που θα βγουν στην επόμενη φάση από τη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments