Πολιτική

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι ο Ράμα παρενέβη σε εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι ο Ράμα παρενέβη σε εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Tην στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, σχολίασε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» τονίζοντας ότι «μεγαλύτερη έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει να πει κουβέντα για το γεγονός ότι ο κ. Ράμα παρενέβη και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις»

«Είναι λογικό να υπάρχει αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο»

Tην στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, σχολίασε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» τονίζοντας ότι «μεγαλύτερη έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει να πει κουβέντα για το γεγονός ότι ο κ. Ράμα παρενέβη και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν γνώριζε για την άφιξη Ράμα, σύμφωνα με τον υπουργό των Εξωτερικών. Ενημερώθηκε μόλις την Τρίτη και το παρουσιάζει ως μία τυπική επίσκεψη, η οποία συμπίπτει με τις ευρωεκλογές, συμπίπτει με τον ένα χρόνο από τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, αλλά αφορά τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στην Αλβανία, με ορίζοντα το 2025. Μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία», είπε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι: «είναι λογικό να υπάρχει αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και μάλλον δεν θα υπάρξει καμία επαφή με την πλευρά Ράμα, αλλά μεγαλύτερη έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει να πει κουβέντα για το γεγονός ότι ο κ. Ράμα παρενέβη και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις».

«Προφανώς ενοχλημένος από τη χθεσινή επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία, εξήγησε για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντιπολίτευση και η ΝΔ στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν είχε να πει κουβέντα επ’ αυτού. Κουβέντα. Λέξη», σημείωσε.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Β. Μακεδονία, σχολίασε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες δεν είπε τίποτα», σε σχέση με «τις προαναγγελθείσες δηλώσεις ότι δεν θα τηρηθεί η συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα απαλειφθεί και το «Βόρεια» από το Βόρεια Μακεδονία» της νέας κυβέρνησης.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει απάντηση για το πότε θα φέρει στη βουλή για κατακύρωση τα τρία μνημόνια, τα οποία απορρέουν ως υποχρέωση και από τις δύο πλευρές, για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Και ένα ερώτημα: εφόσον αμφισβητηθεί από τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τι θα κάνει; Θα την υπερασπιστεί ή θα μείνει στην προτεραία γραμμή της, όταν ήταν ακόμη αξιωματική αντιπολίτευση, ότι είναι μία συμφωνία η οποία παραβιάζει τα εθνικά συμφέροντα, για να μη πω προδοτική συμφωνία;», είπε χαρακτηριστικά η Βούλα Κεχαγιά.

Τέλος, για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα, σημείωσε: «Βλέπω ότι ήδη την υποβαθμίζει η ελληνική πλευρά. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την επίσκεψη στην Τουρκία, τη συνάντηση με τον Ερντογάν, δεδομένου ότι έχουμε και την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Η κυβέρνηση, με απάθεια και αδράνεια, απλώς παρακολούθησε τις εξελίξεις μέχρι να γίνει η μετατροπή πραγματικότητα και γεγονός, ενώ ακόμη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβγαλε ανακοίνωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments