Πολιτική

Σε θέση εκλογικής μάχης η αντιπολίτευση

Σε θέση εκλογικής μάχης η αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Αλλεπάλληλες περιοδείες των Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.

Με αλλεπάλληλες περιοδείες και τη διατύπωση, με κάθε ευκαιρία, των βασικών διλημμάτων που εκτιμούν πως εξυπηρετούν τον στόχο της προσέλκυσης του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού ψηφοφόρων στο πλαίσιο του μεταξύ τους «στοιχήματος» να κερδίσουν τη δεύτερη θέση, κλιμακώνουν τη στρατηγική τους ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του αντιπολιτευτικού χώρου.

Στην Ηγουμενίτσα, τον πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην ηθική όσον αφορά την πολιτική: “Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα πίσω στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει”.

Ωστόσο, από την Ηγουμενίτσα, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης, δήλωσε πως “τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά, είναι για εμάς δημόσιο αγαθό”. Και συνεχίζει: “Τα λιμάνια είναι γεωπολιτικό και εθνικό θέμα. Γι’ αυτό και θα διαχειριστούμε τα λιμάνια μας με αυτόν τον σωστό τρόπο. Δεν πρόκειται να τα πουλήσουμε σε ξένους χωρίς καμία υπόσχεση για τον ελληνικό λαό”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Σέριφο, περιοδεύει στην Κρήτη, εκεί όπου το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα συγκεντρώνει διαχρονικά υψηλά ποσοστά. Εν όψει των ευρωεκλογών, η βούληση της Χαριλάου Τρικούπη είναι να δώσει έμφαση στα κοινοτικά ζητήματα και να διασφαλίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταγραφεί ως το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την κυβερνητική πλειοψηφία. “Για εμάς η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας αποτελεί προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και την πρωτογενή βιομηχανία. Ενίσχυση των υποδομών για τις αντιξοότητες και ισχυρό κοινωνικό κράτος, με έμφαση στην υγεία και την παιδεία’, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Σερίφου, κ. Λεβέντη. «Υπάρχει και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την golden visa. Θεωρώ αδιανόητο η κυβέρνηση –μετά την πίεση του ΠΑΣΟΚ– να ανέβασε το όριο απόκτησης της golden visa στις 800.000 ευρώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά, αλλά εδώ, στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων και της υπόλοιπης Ελλάδας, το όριο να παραμένει στις 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες» πρόσθεσε ο επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments