Policy Briefs

Ιταλία: Ο Σαλβίνι θέλει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Ιταλία: Ο Σαλβίνι θέλει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία καταργήθηκε στην Ιταλία το 2005,

Το κόμμα Λέγκα του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι υπέβαλε νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων που προτείνει την υποχρεωτική εξάμηνη στρατιωτική ή πολιτική θητεία για όλους τους νέους ηλικίας 18 έως 26 ετών. Ωστόσο, αυτό το έργο συναντά την αντίθεση του υπουργού Άμυνας Guido Crosetto και άλλων μελών της κεντροδεξιάς, συμμάχων της Λέγκας.

«Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή των βουλευτών το νομοσχέδιο της Λέγκας για επανεισαγωγή εξάμηνης πολιτικής ή στρατιωτικής θητείας για νέους ηλικίας 18 έως 26 ετών, σε περιφερειακή βάση και που θα εκτελείται αποκλειστικά στην Ιταλία », δημοσίευσε ο κ. Σαλβίνι. στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι μια μορφή αγωγής του πολίτη στην υπηρεσία της κοινότητας, η οποία προάγει την πειθαρχία, την προσοχή στους άλλους, το σεβασμό για τον εαυτό και τους άλλους, και που μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα  », πρόσθεσε.

Αν και η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία καταργήθηκε στην Ιταλία το 2005, πρόσφατα ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη εξέτασαν το ενδεχόμενο να επαναφέρουν τη στράτευση ενόψει των αυξανόμενων αμυντικών αναγκών και των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.

Η πρόταση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον κ. Salvini στη συνάντηση του Alpini στις 12 Μαΐου, πυροδοτώντας μια ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Crosetto, ο οποίος τόνισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει να θεωρούνται ως χώρος εκπαίδευσης των νέων, ο ρόλος ανήκει στις οικογένειες και τα σχολεία [ …] Η καθολική δημόσια υπηρεσία δεν είναι ευθύνη των ενόπλων δυνάμεων .

«Ακόμη και ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Crosetto, είναι αντίθετος σε αυτό. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που ενώνει την πλειοψηφία: η διαρκής διαφωνία για τα πάντα. Ελπίζουμε ότι ο κ. Salvini θα αποσύρει αυτή τη γελοία και ξεπερασμένη πρόταση», δήλωσε ο Stefano Graziano, επικεφαλής της ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος (S&D) στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Σαλβίνι «δεν σταματά, ακόμη και αφού ο υπουργός Άμυνας Crosetto του υπενθύμισε ότι η υποχρεωτική υπηρεσία είναι περιττή. Αυτή είναι μια νέα προσπάθεια να γίνει πρωτοσέλιδο με μια πρόταση που θα καταλήξει σε ένα συρτάρι », δημοσίευσε ο Davide Faraone, επικεφαλής της ομάδας Italia Viva (Ανανέωση) στην Βουλή των Αντιπροσώπων, στο X.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης προτείνουν έναν κοινό ευρωπαϊκό στρατό. Τα κόμματα θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό και να αφήσουν τις νοσταλγικές ιδέες του κ. Σαλβίνι στο παρελθόν », κατέληξε ο κ. Faraone.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments