Πολιτική

Άδωνις: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την απεργία στο Αγλαΐα Κυριακού [vid]

Άδωνις: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την απεργία στο Αγλαΐα Κυριακού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Κανονικά τα χειρουργεία στο Αγία Σοφία

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει πολιτική υστεροβουλία ενόψει ευρωεκλογών στην απόφαση για συνέχιση της απεργίας στο Αγλαΐα Κυριακού προέβη προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως, ενώ το ζήτημα της κινητοποίησης στο Αγία Σοφία λύθηκε, συνεχίζεται για πολιτικούς λόγους η κινητοποίηση στο Αγλαΐα Κυριακού: «Χθες έγινε ψηφοφορία στο Αγία Σοφία και τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά. Όμως, στο Αγλαΐα Κυριακού οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι γιατροί είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η εργασία τους δεν είναι εθελοντική, Έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Όμως, το Υπουργείο Υγείας δεν είναι αδιάφορο στα αιτήματά τους. Και μάλιστα, στο Αγλαΐα Κυριακού, το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους είναι λιγότερο οξυμμένο», τόνισε εισαγωγικά ο Άδωνις.

«Πιστεύω», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «ότι οι ευρωεκλογές έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Αποφασίστηκε η αναστολή των χειρουργείων λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Μια γιατρός είχε υποστηρίξει ανοιχτά την άδεια στον αρχιτρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα!. Λυπούμαι, αλλά δεν είμαστε αδιάφοροι, προκηρύσσουμε θέσεις  αναισθησιολόγων, αλλά, παρά ταύτα, η κινητοποίηση στο Αγλαΐα Κυριακού συνεχίζεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν εκβιάζεται ο υπουργός, αλλά εκβιάζονται τα παιδιά. Και δεν κερδίζονται έτσι οι αγώνες, που δίνει το προσωπικό.. Είναι παράλογη απόφαση. Και ο παραλογισμός της σχετίζεται με το ότι έχει έντονη πολιτική χροιά, που προέρχεται από κύκλους αντιπολιτευτικούς προς την κυβέρνηση», συμπέρανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι. μιλώντας στο Kontra, η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή, υποστήριξε προκλητικά ότι, δήθεν, το υπουργείο Υγείας προσπαθεί με τεχνητό τρόπο να μειώσει τη λίστα αναμονής για χειρουργείο, προωθώντας παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν προς το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Παίδων Πεντέλης.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε εντελώς αυθαίρετα, επιλέγονται προκειμένου να προωθηθούν για χειρουργείο σε άλλα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά «από τις πιο ευπαθείς, αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο χειρουργός τους γιατί έκλειναν τηλεφωνικά το ραντεβού τους μέσω του 1535.. Ενδεικτική της μεροληψίας της σε βάρος της κυβέρνησης και του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη είναι το ότι η παιδοχειρουργός Δρ. Αγγελική Κρικρή σχολίασε αρνητικά ακόμη και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ένταξης της τεχνητής νοημοσύνης στα δημόσια νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments