Οδηγός

ΟΠΕΚΑ: Σε ποιους θα δώσει επίδομα 1.000 ευρώ εντός του 2024

ΟΠΕΚΑ: Σε ποιους θα δώσει επίδομα 1.000 ευρώ εντός του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Συγκεκριμένα, προβλέπονται νέες πληρωμές από το Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ σε όσους πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια και θα υλοποιηθούν το 2024, έπειτα από υπουργική απόφαση για τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται νέες πληρωμές από το Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ σε όσους πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια και θα υλοποιηθούν το 2024, έπειτα από υπουργική απόφαση για τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, αναμένεται να δώσει εντός του 2024 το ΟΠΕΚΑ. Αφορά χιλιάδες δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται νέες πληρωμές από το Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ σε όσους πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια και θα υλοποιηθούν το 2024, έπειτα από υπουργική απόφαση για τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Ποιοι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά μητέρες με 3 ή 4 τέκνα με άγαμα και άνεργα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο εφόσον συνεχίζουν στη μέση εκπαίδευση ή το 24ο εφόσον σπουδάζουν σε Ίδρυμα Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΕΚ), ή να είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Επιπλέον επιδότηση με δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων σε περισσότερους από 160.000 δικαιούχους

Παρέχονται βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.

Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις σε 32.500 δικαιούχους

Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025. Για κάθε δελτίο η επιχείρηση επιδοτείται με ποσό μέχρι 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και με ποσό μέχρι 12 ευρώ για την Παιδική Σκηνή.

Ηλεκτρονική κλήρωση για την επιλογή

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των αιτήσεων που προβλέπεται στα Προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments