Οικονομία

ΥΠΑΑΤ: Φραγμός στις «ελληνοποιήσεις» ΠΟΠ προϊόντων με νομοσχέδιο

ΥΠΑΑΤ: Φραγμός στις «ελληνοποιήσεις» ΠΟΠ προϊόντων με νομοσχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)//ΥΠΑΑΤ: Φραγμός στις «ελληνοποιήσεις» ΠΟΠ προϊόντων με νομοσχέδιο

Μέσω αυτού αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες κάθε αρχής ελέγχου, ώστε οι έλεγχοι να καταστούν αποτελεσματικότεροι και αποδοτικότεροι

Στόχος να καθοριστούν οι έλεγχοι για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές κάθε προϊόντος με ΠΟΠ, ΠΓΕ ή ΕΠΙΠ.

Στην αντιμετώπιση ζητημάτων που δυσκολεύουν την παρακολούθηση της εφαρμογής του εθνικού και του ενωσιακού πλαισίου, στα προϊόντα ΠΟΠ / ΠΓΕ / ΕΠΙΠ στοχεύει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά των «ελληνοποιήσεων», το οποίο κατατέθηκε στη γ.γ. της κυβέρνησης.

Μέσω αυτού αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες κάθε αρχής ελέγχου, ώστε οι έλεγχοι να καταστούν αποτελεσματικότεροι και αποδοτικότεροι.

Προβλέπονται επίσης οι υποχρεώσεις για όσους επιθυμούν να παράγουν, διακινήσουν, συσκευάσουν με σκοπό την εμπορία, γεωργικά προϊόντα ή τρόφιμα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, όπως επίσης και για τις επιχειρήσεις παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας γεωργικών προϊόντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments