Πολιτική

Φρένο Κασσελάκη στους σχεδιασμούς Τσίπρα

Φρένο Κασσελάκη στους σχεδιασμούς Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ακυρώσει τη δημιουργία μιας ευρύτερης κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό.

Φρένο στους σχεδιασµούς του Αλέξη Τσίπρα για τη δηµιουργία µιας µεγάλης προοδευτικής παράταξης µετά τις ευρωεκλογές -στην οποία, εφόσον το επιτρέψουν οι συγκυρίες, θα ηγηθεί ο ίδιος- επιθυµεί να βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εµφανίζεται πλέον να µιλά για τη µεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα δηµιουργηθεί από τη βάση και όχι από συνεργασίες µεταξύ των αρχηγών των κοµµάτων, θέλοντας µε αυτόν τον τρόπο να «κάψει το σενάριο». «Θα µείνετε έκθαµβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουµε πάρα πολύ κόσµο που απείχε από τις προηγούµενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Κινητοποιείται ο κόσµος να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσµα πάνω από 20%.

Την επόµενη µέρα των ευρωεκλογών είµαι σίγουρος ότι θα έχουµε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσµα και θα έχουµε µία νωπή εντολή να προχωρήσουµε στη µεγάλη προοδευτική παράταξη, που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει αρκετές αναφορές που δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ τους σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις του. Ο Κασσελάκης φαίνεται να εξετάζει τα σενάρια για τη μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη, προκειμένου να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να έχει ρόλο σε αυτό το σχήμα, σε περίπτωση που τα νούμερα των εκλογών δεν είναι ευνοϊκά για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται ότι ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα και αποκλείει τις συμμαχίες με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αν και συνεχίζει να εξετάζει τη συνεργασία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει ότι από τη στιγµή που τα σενάρια για µία µεγάλη κεντροαριστερή προοδευτική παράταξη πάρουν σάρκα και οστά µετά τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να παίξει ρόλο, καθώς ένα τέτοιο σχήµα για να αντιµετωπίσει την ηγεµονία της Ν.∆. θέλει έναν πολιτικό µε εµπειρία και γνώση των ευρωπαϊκών θεσµών. Ο νέος αρχηγός είναι ένας ηγέτης ο οποίος θα µπορεί να βρεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», λένε στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τις προθέσεις του νέου προέδρου.

«Άρα προσπαθεί από τώρα να ηγηθεί της προσπάθειας, ζητώντας από τα άλλα κόµµατα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς να τον ακολουθήσουν, ώστε την ώρα των διαπραγµατεύσεων να θεωρείται αυτονόητο ότι θα ηγηθεί της προσπάθειας».

Οι ίδιοι άνθρωποι παραδέχονται ότι οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να έχει το 2% περισσότερα ποσοστά, ενώ πιστεύουν ότι ακόμα και αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρει 18%, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Στη δεύτερη περίπτωση, θεωρούν ότι η κατάσταση θα εξαρτηθεί κυρίως από εσωκομματικά ζητήματα.

Οι στενότεροι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στη μεγάλη προοδευτική παράταξη για να προετοιμάσει τους ψηφοφόρους για την επόμενη ημέρα των εκλογών και για τα επόμενα βήματα. Είναι προφανές ότι αναγνωρίζουν ότι αν το άθροισμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν υπερβεί το ποσοστό της ΝΔ, θα υπάρξουν προβλήματα και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επόμενη ημέρα και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος.

Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες του Στέφανου Κασσελάκη για συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας δεν φαίνεται να είναι αποδεκτές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί δεν μπορούν να ξεχάσουν τις δηλώσεις της πρώην προέδρου της Βουλής για το κόμμα τους και τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, υπάρχει μια ομάδα στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με τον Κασσελάκη και βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς κατανοεί ότι μια νέα διάσπαση δεν είναι επιθυμητή.

Αυτά τα στελέχη θα εγκαταλείψουν το κόμμα μόνο αν υπάρξει ένας νέος πολιτικός φορέας που θα συγκεντρώσει όσους διαφωνούν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments