Τεχνολογία

Δείτε την απίστευτη τιμή αυτού του γλυπτού της Ferrari 488 Pista

Δείτε την απίστευτη τιμή αυτού του γλυπτού της Ferrari 488 Pista

Πηγή Φωτογραφίας: carscoops.com

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες χιλιάδες ευρώ πουλήθηκε αυτό το γλυπτό της Ferrari 488 Pista σε πρόσφατη δημοπρασία στο Μονακό.

Η Ferrari αποφάσισε κάποια στιγμή το 2022 να βρει έναν τρόπο να δείξει πως η ροή του αέρα επηρεάζει τα αυτοκίνητά της. Έτσι το τμήμα Ferrari Special Projects που είναι υπεύθυνο για δημιουργίες όπως αυτή, κατέληξε σε κάτι που μοιάζει με γλυπτό σε κλίμακα 2:5 σε σχέση με το πραγματικό αυτοκίνητο.

Αυτό που βλέπεις λοιπόν στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Μονακό πουλήθηκε σε κάποιον μανιώδη και προφανώς πλούσιο συλλέκτη αντί 240.000 ευρώ. Ομολογουμένως είναι αριστούργημα, όσο και αν ακούγεται υπερεκτιμημένο, γιατί είναι μια εργασία που επιλέχθηκε επί τούτου ακριβώς για να απεικονίσει τους τομείς στους οποίους τς αυτοκίνητα από το Maranello υπερέχουν.

View this post on Instagram

A post shared by Ferrari 488 Pista (@ferrari488_pista)

Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την δυναμική ροή ρευστών, όπως αυτή χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου. Για την δημιουργία αυτής της σειράς μοντέλων προς επίδειξη, η οποία περίλαμβανε οκτώ κομμάτια, συνεργάστηκαν ο επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων, ο επικεφαλής των ειδικών πωλήσεων και ο επικεφαλής της αεροδυναμικής.

Αυτή η εκθαμβωτική σειρά χρωμάτων δημιουργεί μια αξιοσημείωτη εντύπωση ταχύτητας. Το σχήμα παράγεται με τη χρήση πρωτοτύπων ανθρακονημάτων γύρω από μια εσωτερική δομή αλουμινίου, έτσι ώστε το μοντέλο να είναι μια τέλεια αναπαράσταση κλίμακας 2:5 της εξαιρετικά επιτυχημένης Ferrari 488 pista “Piloti Ferrari”.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα χρώματα βουρτσίζονται με το χέρι από μερικούς από τους καλύτερους ζωγράφους της Ferrari από την ομάδα Special Projects της εταιρείας και δημιουργείται έτσι μια σπάνια στιγμή που η ακριβής ανάλυση υπολογιστών ζωντανεύει από ανθρώπινο χέρι

Το γλυπτό αυτό είναι το τελευταίο ένα από τα οκτώ που κατασκευάστηκαν, τα οποία πωλήθηκαν καινούργια σε VIP πελάτες της Ferrari.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments