Policy Briefs

Μακρόν: Να αρνηθούμε τη γοητεία του αυταρχισμού

Μακρόν: Να αρνηθούμε τη γοητεία του αυταρχισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

«Ποτέ δεν είχαμε τόσο πολλούς εχθρούς σε εσωτερικό και εξωτερικό».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποδοκίμασε τη «γοητεία του αυταρχισμού» και κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές για να «υπερασπιστούν» τη δημοκρατία.

«Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Η δύναμη των δημοκρατιών είναι μια διαρκής συζήτηση για όλα τα ζητήματα για να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε στην καλύτερη απόφαση που θα επιλέξει ο λαός», είπε, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σήμερα, «υπάρχει μια μορφή γοητείας του αυταρχισμού που αναδύεται στις δικές μας δημοκρατίες», υποστήριξε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η πεποίθηση που επικρατεί, «είναι ότι αυτή η Ευρώπη θα ήταν πιο απλή αν ήμασταν εθνικιστές».

«Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι στις δημοκρατίες μας, έχουμε συνηθίσει τη δημοκρατία και έχουμε ξεχάσει ότι αυτή είναι ένας αγώνας», επέμεινε.

«Αφήσαμε τους εθνικιστές και συχνά τους εχθρούς της δημοκρατίας να αποσπάσουν όλα τα κέρδη που τους αναλογούν από τη δημοκρατία και να την επικρίνουν για την ίδια της την ύπαρξη», συνέχισε.

Για αυτούς τους λόγους, «είναι σημαντικό να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές το κόμμα που υποστηρίζουμε και το οποίο είναι ένα κόμμα που υπερασπίζεται την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Ο Μακρόν βρίσκεται στη Γερμανία πραγματοποιώντας τριήμερη επίσημη επίσκεψη, μια επίσκεψη που ξεχωρίζει ως η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Γερμανία έπειτα από 24 χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments