Πολιτική

Σε αναζήτηση ηγέτη η κεντροαριστερά

Σε αναζήτηση ηγέτη η κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ηγετικό πρόσωπο αναζητούν οι ψηφοφόροι του προοδευτικού χώρου.

Εμφανής απογοήτευση για τις προοπτικές της Κεντροαριστέρας και έλλειψη εμπιστοσύνης στα πρόσωπα τα οποία ηγούνται σήμερα των κομμάτων που την εκπροσωπούν επικρατεί στις τάξεις των ψηφοφόρων του χώρου σύμφωνα με νέα στοιχεία των δημοσκοπήσεων λίγες ημέρες προ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Οι προβλέψεις όλων των εταιρειών δημοσκοπήσεων για ένα νέο εκλογικό θρίαμβο τις ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης και εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης ακρίβειας φαίνεται πως προκαλεί γενικευμένη απογοήτευση στους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς οι οποίοι αναζητούν το πρόσωπο που θα μπορούσε να ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις των κομμάτων του χώρου και να την ξαναφέρει στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Την εικόνα αυτή επιβεβαίωσε δημοσκόπηση της GPO σύμφωνα με την οποία η πρώτη προτίμηση των κεντροαριστερών πολιτών για μια ενωμένη κεντροαριστερή παράταξη δεν στρέφεται στο πρόσωπο κάποιου από τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Αριστεράς αλλά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με 16%. Ακολουθεί με 13,4% ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και τρίτος καταγράφεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με 10,5% δηλαδή με ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από τις δυνάμεις του κόμματός του. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με 5,4% και ακολουθούν ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης με 5% και τέλος το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%.

Αλλά υπάρχει επίσης μια αίσθηση πλήρους απογοήτευσης μεταξύ των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εξουσία στο εγγύς μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, το 52,6% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι κανένας πολιτικός δεν μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Την ίδια ώρα, μόνο το 16,3% πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καλύτερες πιθανότητες, ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας στο 14,3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 11,2%.

Ανάλογη εικόνα είχε ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,  όπως είχε προκύψει από δημοσκοπική έρευνα της Pulsie που έδειξε ότι είναι αυτός με τη χαμηλότερη δημοτικότητα στη συνολική κοινή γνώμη σε σύγκριση με όλους τους προηγούμενους ηγέτες του κόμματος. Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης είχε θετική γνώμη 13%, ενώ το 76% είχε αρνητική γνώμη, αντίθετα, ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας τον πρώτο χρόνο μετά την εκλογή του είχε θετική γνώμη 56% και αρνητική γνώμη 29%. Μετά τις εκλογές, ο Αλαβάνος είχε θετική γνώμη 41% και αρνητική γνώμη 15%, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε σημαντική δημοτικότητα, ξεπερνώντας το 50% και το 60% με θετικές απόψεις διαχρονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments