Ελλάδα

Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου: Ζητά κατά προτεραιότητα έρευνα και δίκη για την υπόθεση Λύτρα

Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου: Ζητά κατά προτεραιότητα έρευνα και δίκη για την υπόθεση Λύτρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου: Ζητά κατά προτεραιότητα έρευνα και δίκη για την υπόθεση Λύτρα

Παραγγελία προς την ανακρίτρια σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Παραγγελία προς την ανακρίτρια σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με αυτήν ζητάει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης.

H νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

«Προς

Την κ. Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ.Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογήν της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

α) Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Σημειώνεται ότι χθες παρενέβη ξανά ο Άρειος Πάγος ζητώντας πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών που αποφάσισαν να παραμείνει ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην την πλησιάζει.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονταν πληροφορίες από την κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που περιέγραφε επακριβώς τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν μέσα στο αυτοκίνητο του δικηγόρου λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η δικηγόρος, ο σύζυγός της με το που μπήκαν στο αυτοκίνητο της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, ενώ λίγο παρακάτω σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και τη χτύπησε ξανά. Ακολούθως μετέβησαν στο σπίτι τους, όπου τον παρακάλεσε να την πάει στο νοσοκομείο καθώς δεν αισθανόταν καλά, λέγοντάς του ότι θα πει ότι έπεσε από τη σκάλα μόνη της.

Η χθεσινή παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που αναφέρουν ότι «η ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο», τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησίας». Παρακάτω επισημαίνουν: «Δεν επιτρέπεται πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών για τη δικαστική τους κρίση καθεαυτήν, δηλαδή για την επιστημονική άποψη που ακολούθησαν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισαν και την πεποίθηση την οποία σχημάτισαν από την εκτίμηση των αποδείξεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments