Πολιτική

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Μας λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα και τώρα πανηγυρίζουν»

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Μας λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα και τώρα πανηγυρίζουν»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κασσελάκης για Μητσοτάκη: «Μας λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα και τώρα πανηγυρίζουν»

Να υιοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για φορολόγηση των υπερκερδών τραπεζών και εταιρειών ενέργειας

Με μια ιδιαίτερα σκωπτική δήλωση σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων έστω και με τον χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός και ενώ λοιδορούσε εμμονικά τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «Όταν προεκλογικά καταθέταμε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των διυλιστηρίων, η κυβέρνηση και “κυβερνητικά” ΜΜΕ μάς λοιδορούσαν για λεφτόδεντρα. Σήμερα πανηγυρίζουν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας  προβλέπει ακόμα την «άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ΕΦΚ στο ελάχιστο επίπεδο που προτείνει η Ε.Ε. Μέτρα που ανακουφίζουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει σήμερα και να προχωρήσει τώρα «σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών και δη με τον φορολογικό συντελεστή που προτείνουμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηκτικά επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους.

«Για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50», σημειώνει και επισημαίνει ότι:

«Οι ζωές των πολιτών δε γίνεται να βελτιώνονται με έκτακτα επιδόματα βάσει των εκλογικών στατιστικών του Κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες αυτής της χώρας είναι υπερήφανοι. Θέλουν λύσεις, τώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments