Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο ως προς το πακέτο φαρμάκων

Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο ως προς το πακέτο φαρμάκων

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Adonis Georgiadis//Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο ως προς το πακέτο φαρμάκων

Εξαιρετικά σημαντική η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

Την ανάγκη διατήρησης του υφιστάμενου ευρωπαϊκού πλαισίου των 8 και 11 ετών σε ό,τι αφορά το πακέτο φαρμάκων πρόκειται να υπογραμμίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσερχόμενος στο χώρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Απασχόληση, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «σήμερα  εδώ στο Λουξεμβούργο έχουμε μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μιλήσουμε  για το πώς θα εξασφαλίσουμε τη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική Κυβέρνηση.  Θα μιλήσουμε για την πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζουμε, για τον εμβολιασμό, για τον καρκίνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω εμβολιασμού, αλλά και για την ηπατίτιδα Β. Θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξασφαλίσει την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόσβαση στα φάρμακα.  Νομίζω ότι θα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη θέση της Ελλάδας αναφορικά με το πακέτο φαρμάκων, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε πως  «θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον πλαίσιο των 8 και 11 ετών και να μην αλλάξει. Και θα εξηγήσουμε στο Συμβούλιο το λόγο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments