Πολιτική

Τετ α τετ Φάμελλου-Τσίπρα

Τετ α τετ Φάμελλου-Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ //Τετ α τετ Φάμελλου-Τσίπρα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση του Σ. Φάμελλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ρόλο συναρχηγού αναζητεί ο Πολάκης

Την εύνοια του βουλευτή Χανίων και ηγέτη του δεύτερου πόλου εντός ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, επιζητά ο νέος πρόεδρος του κόμματος  Σωκράτης Φάμελλος.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να κρατήσει ισορροπίες και να διατηρήσει την εσωκομματική ειρήνη που τόσο έχει ανάγκη το πρώην κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται πως επιφυλάσσει διευρυμένο ρόλο για τον Παύλο Πολάκη. Ήδη σύμφωνα με κομματικές πηγές , στο πρώτο τετ τετ που είχαν μέσα στην εβδομάδα συζήτησαν από κοινού για την πλήρωση  των θέσεων  των τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που πρόκειται να οριστούν το προσεχές διάστημα.

Από το περιβάλλον Πολάκη τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με τις εξελίξεις αλλά δεν είναι κρυφό πως η τάση του Χανιώτη βουλευτή δεν πρόκειται να αρκεστεί σε ρόλο παρατηρητή μέσα στο κόμμα. Αυτό έγινε σαφές από το ίδιο το βράδυ των εκλογών όταν ο ίδιος ο Πολάκης υποστήριξε, ουσιαστικά, ότι εκφράζει τον μισό ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν πρόκειται να σταματήσει να παλεύει εντός κόμματος πάνω στον άξονα των προγραμματικών πυλώνων που παρουσίασε προεκλογικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, δεν επιζητά μόνο να έχει ρόλο και άποψη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κόμμα αλλά επιθυμεί να συμμετέχει και στην παραγόμενη πολιτική.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως μετά το μούδιασμα που προκάλεσε στους οπαδούς του Παύλου Πολάκη η μη ονομαστική αναφορά του βουλευτή Χανίων από τον νέο πρόεδρο στην ευχαριστήρια ομιλία του το βράδυ της νίκης, ο Σωκράτης Φάμελλος έσπευσε την επόμενη μέρα να διορθώσει την παράλειψη του, δηλώνοντας πως η στάση του Παύλου Πολάκη να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο των εκλογών ήταν γενναία.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

27.10.2026 | 03:15

Μακρόν: Δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να είναι εν βρασμώ έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές

27.10.2026 | 02:30

HelleniQ Energy: Εξαγοράζει την κυπριακή εταιρεία καυσίμων STAROIL

27.10.2026 | 01:45

Η ΕΕ δίνει στη Frontex νέες εξουσίες για απέλαση μεταναστών από χώρες εκτός Ευρώπης

27.10.2026 | 01:17

Σαουδική Αραβία–Πακιστάν–Τουρκία: Αποστολή στο Ιράν για να φρενάρουν τη φωτιά του πολέμου

27.10.2026 | 01:15

Προφυλακιστέος ο Κορομηλάς, σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

27.10.2026 | 01:13

Χρυσή Μπάλα 2026: Ο Χάρι Κέιν στην κορυφή του κόσμου

27.10.2026 | 00:51

Χαφτάρ ανάμεσα σε Κάιρο και Άγκυρα: Αιγυπτιακό «όχι» στο μνημόνιο, εμπλοκή στο λιβυκό παζάρι

27.10.2026 | 00:30

Γιατί οι εκλογές στο Ισραήλ δεν αφορούν μόνο τη σύγκρουση με Ιράν και Χαμάς

26.10.2026 | 23:39

Κλέλια Ανδριολάτου: Στην Αίγινα με μπλε μπικίνι τον Οκτώβριο [pics]

26.10.2026 | 20:45

Μπισμπίκης: Η εξομολόγηση για το έμφραγμα, το αλκοόλ και την αγάπη – «Δεν ξέρω αν την έχω βρει ακόμα»

26.10.2026 | 20:14

Πάολα: Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη στην πρεμιέρα της [vid]

26.10.2026 | 16:49

Ιωάννα Τούνη: Η Hermès Birkin που αγόρασε – Πόσες χιλιάδες ευρώ κοστίζει

26.10.2026 | 14:37

Χρύσα Ρώπα: «Ποτέ δεν έκανα πράγματα που δεν ήθελα» – «Νιώθω προδομένη και απαξιωμένη σαν πολίτης»

26.10.2026 | 12:50

Ηλιάνα Παπαγεωργίου για τη νέα αγωγή της Χριστοπούλου: «Είναι περίεργο που το γνωρίζετε εσείς και όχι εγώ»

26.10.2026 | 11:51

Καινούργιου: Η τρυφερή ανάρτηση από τη βραδινή έξοδο με τον Κουτσουμπή – «Μαμά και μπαμπάς»

26.10.2026 | 10:06

Βικτώρια Δέλλα: Συγκινεί με το μήνυμά της για τον καρκίνο του μαστού – «Στη μνήμη της μαμάς μου»

27.10.2026 | 01:17

Σαουδική Αραβία–Πακιστάν–Τουρκία: Αποστολή στο Ιράν για να φρενάρουν τη φωτιά του πολέμου

27.10.2026 | 00:51

Χαφτάρ ανάμεσα σε Κάιρο και Άγκυρα: Αιγυπτιακό «όχι» στο μνημόνιο, εμπλοκή στο λιβυκό παζάρι

26.10.2026 | 23:47

Το σοκ του Σουέζ επιστρέφει: Όταν ο σύμμαχος γίνεται ο μεγαλύτερος μοχλός πίεσης

26.10.2026 | 19:15

Τουρκολιβυκό: Διπλωματική ανατροπή στην Ουάσιγκτον – Το State Department «αδειάζει» την Άγκυρα

26.10.2026 | 14:47

Τραμπ: Σχέδιο νέου χτυπήματος στο Ιράν μετά τις κάλπες – «Έτοιμοι σε 96 ώρες» οι Αμερικανοί

26.10.2026 | 12:35

Καναδάς–Τουρκία: Η ρήξη με τις ΗΠΑ ανοίγει πόρτα στον Ερντογάν – Συναγερμός για την Κύπρο

26.10.2026 | 12:20

Τουρκία–Ισραήλ: Ο φόβος μιας τυχαίας σύγκρουσης στη Συρία και η κάλπη που αλλάζει τις ισορροπίες

26.10.2026 | 09:00

Το παζάρι της Σενζέν: Τραμπ, Σι και Πούτιν στο τραπέζι — Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν

Άδωνις: «Δεν πάει να με βρίζετε, εγώ θα πάω να λύσω το πρόβλημα» – «Δεν δίνουμε εξετάσεις στην Αριστερά»

Καρφιά στους υπουργούς που αποφεύγουν την έκθεση, μετωπική με Κωνσταντοπούλου και πρόσκληση στον Πολάκη για έλεγχο μέσα στο νοσοκομείο – Η ασπίδα στον Γεραπετρίτη, η στήριξη στον Μητσοτάκη και το ξεκάθαρο μήνυμα για ΠΑΣΟΚ.

Άδωνις: «Δεν πάει να με βρίζετε, εγώ θα πάω να λύσω το πρόβλημα» – «Δεν δίνουμε εξετάσεις στην Αριστερά»

Βελόπουλος κατά κυβέρνησης: «Μόνο καφές και πίτσα;» – Πυρά για αναθέσεις και «πόθεν έσχες»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγορεί την κυβέρνηση για επιλεκτική αντιμετώπιση της διαφθοράς και ζητά ελέγχους σε πολιτικούς, πολεοδομίες, εφορίες και τοπική αυτοδιοίκηση.

Βελόπουλος κατά κυβέρνησης: «Μόνο καφές και πίτσα;» – Πυρά για αναθέσεις και «πόθεν έσχες»

Κυρανάκης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν» – Πυρά για τα «μεγάλα ψάρια» και μήνυμα για Καραμανλή

«Άδεια δεν ζητάμε από κανέναν, το καλώδιο θα προχωρήσει», διαμηνύει ο γραμματέας της ΝΔ – Τι λέει για τις αποκαλύψεις στο μπάσκετ, την κριτική Σαμαρά και το «μεγαλύτερο αγκάθι» της ακρίβειας.

Κυρανάκης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν» – Πυρά για τα «μεγάλα ψάρια» και μήνυμα για Καραμανλή

Κικίλιας: «Ό,τι εξαγγέλλουμε να γίνεται πράξη» – Επτά νέα ταχύπλοα στη μάχη των συνόρων

Σύμβαση 23,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Λιμενικού με σκάφη ελληνικής κατασκευής – Το μήνυμα για τη γεωπολιτική αστάθεια, οι ταχύτητες των 50 κόμβων και η απαίτηση για αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Κικίλιας: «Ό,τι εξαγγέλλουμε να γίνεται πράξη» – Επτά νέα ταχύπλοα στη μάχη των συνόρων

Ανδρουλάκης: «Καμία έμμεση αναγνώριση στην Τουρκία» – Κόκκινη γραμμή για το καλώδιο

Από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου με βάση το διεθνές δίκαιο και απορρίπτει κάθε νομική αξία του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ανδρουλάκης: «Καμία έμμεση αναγνώριση στην Τουρκία» – Κόκκινη γραμμή για το καλώδιο

Τασούλας από τη Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα ενωμένη έγραψε πριν από 114 χρόνια ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο»

Ο κ. Τασούλας απέτισε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας

Τασούλας από τη Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα ενωμένη έγραψε πριν από 114 χρόνια ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο»

ΠΑΣΟΚ: "Αποχωρεί ο Μπεκίρης χωρίς να δώσει απαντήσεις"

Η ανακοίνωση προσωρινής αποχώρησης του Μιχάλη Μπεκίρη δεν αναχαίτισε το ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να ζητά απαντήσεις για το διορισμό και το πτυχίο του

ΠΑΣΟΚ: “Αποχωρεί ο Μπεκίρης χωρίς να δώσει απαντήσεις”

Γεραπετρίτης: Διπλωματικό μπλόκο στο τουρκολιβυκό — Κοινό μέτωπο με ΕΕ και αραβικά κράτη

Η Αθήνα διευρύνει τη στήριξη των θέσεών της: Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτουν το μνημόνιο — Γιατί η παρέμβαση στον ΟΗΕ αποτελεί ουσιαστικό διπλωματικό κέρδος.

Γεραπετρίτης: Διπλωματικό μπλόκο στο τουρκολιβυκό — Κοινό μέτωπο με ΕΕ και αραβικά κράτη