Γεωπολιτικά

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ζητεί από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ 20 νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ζητεί από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ 20 νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Πηγή Φωτογραφίας: RBC - Ukraine, Ukrainian Foreign Minister expresses cautious optimism over US approval for strikes on Russia

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr στην Google
Το αίτημα του Ουκρανού ΥΠΕΞ γίνεται την ώρα που τα ρωσικά πλήγματα στοχεύουν εδώ και εβδομάδες στην καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της χώρας

Τη στήριξη των συμμάχων του ΝΑΤΟ ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Σίμπιχα σήμερα στις Βρυξέλλες, τονίζοντας την ανάγκη να δώσουν στη χώρα του 20 νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ώστε να αντικρούσει τα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων.

Η Ουκρανία χρειάζεται, όπως είπε, «επείγουσες παραδόσεις επιπρόσθετων συστημάτων Hawks, Nasams, ή Iris-T». «Θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε το μπλακάουτ», δήλωσε ο Ουκρανόας υπουργός στους δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ, καθώς τα ρωσικά πλήγματα στοχεύουν εδώ και εβδομάδες στην καταστροφή των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

Πηγή: Pagenews.gr