Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια: Επίθεση αγνώστων κατά αστυνομικών στη Νομική

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)//Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια: Επίθεση αγνώστων κατά αστυνομικών στη Νομική
Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι, τα ξημερώματα της Κυριακής 18/05, περίπου στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, στο σημείο όπου συναντώνται οι οδοί Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη, σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια. Μάλιστα, από την επίθεση ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ξαφνικά ομάδα αγνώστων στη Νομική Σχολή, όπου βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες, μπουκάλια και καρέκλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσαγωγές.
Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ προς βοήθειά τους έσπευσαν διμοιρίες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να προσαχθούν συνολικά 16 άτομα.
Μάλιστα εντοπίστηκε και ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός ο οποίος δεν ανεφλέγη και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να εξεταστεί για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία μόλις σχηματισθεί σε βάρος τους η δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας