Παραπολιτικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Η υπόθεση της εταιρείας που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ανδρουλάκη

Άδωνις Γεωργιάδης: Η υπόθεση της εταιρείας που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Άδωνις Γεωργιάδης: Η υπόθεση της εταιρείας που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ανδρουλάκη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr στην Google
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για το ακίνητο στο Ηράκλειο, τις δηλώσεις “πόθεν έσχες” και τη συμμετοχή του Νίκου Ανδρουλάκη σε εταιρεία που βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικής θύελλας. Στα άκρα η κόντρα με αγωγές, απειλές για αποκαλύψεις και φόντο τη μάχη της πολιτικής αξιοπιστίας.

Η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Ανδρουλάκη εξελίσσεται πλέον σε μία από τις πιο σκληρές συγκρούσεις της τρέχουσας πολιτικής περιόδου, με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για “στοχοποίηση” του προέδρου της.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η υπόθεση εκμίσθωσης ακινήτου της οικογένειας Ανδρουλάκη στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., αλλά και τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εταιρεία που εμφανίζεται στις δηλώσεις “πόθεν έσχες”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκαν κυβερνητικά στελέχη και δημοσιεύματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ως κάτοχος ποσοστού 2% στην εταιρεία ΜΑΝΙ ΑΕΒΕ. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η πραγματική επωνυμία της εταιρείας φέρεται να είναι ΜΑΡ.ΝΙ ΑΕΒΕ, με κυβερνητικούς κύκλους να ειρωνεύονται το γεγονός ότι η αναγραφή της εταιρείας ως “ΜΑΝΙ” επαναλαμβανόταν επί σειρά ετών στις δηλώσεις “πόθεν έσχες”.

Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αξιοποιήθηκε πολιτικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Κώστας Κυρανάκης, οι οποίοι έθεσαν δημόσια ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή πολιτικού αρχηγού σε εταιρικό σχήμα που συνδέεται με μίσθωση ακινήτου προς δημόσιο φορέα.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε ότι πρόκειται για σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν πλήρως τις οικονομικές δραστηριότητες πολιτικών προσώπων. Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποδομεί το αφήγημα περί “ηθικού πλεονεκτήματος” που επιχείρησε να οικοδομήσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων και όταν τίθενται ερωτήματα για τις δικές του οικονομικές σχέσεις να μιλά για λάσπη», ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η πλευρά Ανδρουλάκη αντέδρασε οργισμένα, χαρακτηρίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη «συκοφάντη» και «λασπολόγο», ενώ το νομικό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει αγωγή και πιθανή μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη προαναγγέλλει αίτημα άρσης ασυλίας του υπουργού Υγείας στη Βουλή, επιδιώκοντας να μεταφέρει τη σύγκρουση και στο θεσμικό επίπεδο.

Νομικοί κύκλοι, πάντως, επισημαίνουν ότι η υπόθεση έχει σύνθετες προεκτάσεις. Για να στοιχειοθετηθεί συκοφαντική δυσφήμηση, απαιτείται να αποδειχθεί ότι ο εναγόμενος γνώριζε πως όσα ανέφερε ήταν ψευδή. Αυτό σημαίνει ότι η υπερασπιστική γραμμή του Άδωνη Γεωργιάδη αναμένεται να στηριχθεί στο επιχείρημα ότι άσκησε πολιτική κριτική βασισμένη σε δημόσια έγγραφα και διαθέσιμα στοιχεία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στη σύγκριση που επιχειρούν κυβερνητικές πηγές με την περίπτωση του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Θέμης Χειμάρας, ο οποίος είχε παραιτηθεί το 2023 μετά από αποκαλύψεις για εταιρικές συμβάσεις με το Δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κάθε αναλογία, επιμένοντας ότι οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει επιθετικά. Συνεργάτες του αφήνουν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της μίσθωσης του ακινήτου στο Ηράκλειο, ενώ στο παρασκήνιο εντείνεται η πολιτική πόλωση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει φθορά στην εικόνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ειδικά στο πεδίο της πολιτικής αξιοπιστίας και της διαφάνειας. Από την άλλη πλευρά, στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για οργανωμένη προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης του Νίκου Ανδρουλάκη με στόχο τον περιορισμό της εκλογικής δυναμικής του κόμματος.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η υπόθεση έχει ξεφύγει από τα στενά όρια μιας προσωπικής πολιτικής κόντρας. Πρόκειται πλέον για μια υψηλής έντασης μάχη με θεσμικές, νομικές και βαθιά πολιτικές προεκτάσεις, η οποία αναμένεται να επηρεάσει συνολικά το πολιτικό κλίμα των επόμενων μηνών.

Disclaimer: Το παρόν άρθρο αποτελεί δημοσιογραφική και πολιτική ανάλυση βασισμένη σε δημόσιες δηλώσεις, κοινοβουλευτικές τοποθετήσεις και δημοσιεύματα. Δεν συνιστά δικαστική κρίση ούτε προδικάζει την έκβαση οποιασδήποτε νομικής διαδικασίας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι τεκμαίρονται αθώοι έως αποδείξεως του αντιθέτου.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο