Σοκ για τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο: Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό για χρέος μόλις 10.000 ευρώ
Πηγή Φωτογραφίας: screenshot//Σοκ για τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο: Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό για χρέος μόλις 10.000 ευρώ
Σημαντικά ακίνητα, από ένα γιγαντιαίο μηχανικό πάρκινγκ στο Ηράκλειο έως περιουσιακά στοιχεία της ιστορικής ΑΕΓΕΚ και το ακίνητο του λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου στην Αιγιαλεία, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Αρχικά, στο Ηράκλειο Κρήτης, ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός του χαρτοφυλακίου ακινήτων των εταιρειών «PLASTIRA CENTER Α.Ε.» και «ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΑ Α.Ε.»,που διαθέτουν ένα μεγάλο μηχανικό σύστημα στάθμευσης στη συμβολή των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Γιαννίκου.
Οι δύο βασικοί πλειστηριασμοί της που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα κατέληξαν άγονοι. Συγκεκριμένα, δεν εμφανίστηκε κανένας πλειοδότης για το ενιαίο οικονομικό σύνολο των 666 θέσεων στάθμευσης, με τιμή πρώτης προσφοράς 7.385.364 ευρώ, ούτε για το πρόσθετο ακίνητο με τιμή εκκίνησης 410.000 ευρώ.
Αντίθετα, κατακυρώθηκαν αρκετές από τις επιμέρους θέσεις στάθμευσης που ανήκαν στην «ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΑ Α.Ε.». Οι θέσεις αυτές, με τιμές εκκίνησης από 7.200 έως 9.000 ευρώ, άλλαξαν χέρια με οριακές υπερθεματίσεις, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις το τελικό τίμημα ήταν μόλις κατά 1 ευρώ υψηλότερο από την τιμή πρώτης προσφοράς.
Το ακίνητο του Μάκη Χριστοδουλόπουλου στην Αιγιαλεία
Την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκε, έπειτα από σειρά άγονων προσπαθειών των προηγούμενων ετών, και ο πλειστηριασμός του ακινήτου που ανήκε στον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλο και τη σύζυγό του Αναστασία Χριστοδουλοπούλου στην περιοχή της Αιγιαλείας.
Το ακίνητο κατακυρώθηκε έναντι 385.517 ευρώ, δηλαδή μόλις 2 ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς των 385.515 ευρώ. Επισπεύδουσα ήταν η doValue Greece, υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας της CAIRO No. 1 Finance DAC, για απαίτηση ύψους μόλις…10.000 ευρώ.
Πρόκειται για οικόπεδο με συγκρότημα κτισμάτων που περιλαμβάνει κύρια διώροφη κατοικία επιφάνειας 187,52 τ.μ., δύο ημιτελείς διώροφες κατοικίες 65 τ.μ. η καθεμία με υπόγειους και βοηθητικούς χώρους, μικρό ισόγειο κτίσμα στην είσοδο του οικοπέδου, πισίνα περίπου 85 τ.μ., στεγασμένο χώρο μπάρμπεκιου και σκεπασμένες θέσεις στάθμευσης.
Στον αντίποδα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και οι τρεις πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν σε βάρος της ιστορικής κατασκευαστικής εταιρείας ΑΕΓΕΚ.
Οι δύο πρώτοι, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, αφορούσαν αγροτικές εκτάσεις στη θέση «Βοϊδολείβαδο» ή «Φούσκαρη» του Αγρινίου. Το πρώτο αγρόκτημα, έκτασης 12.750 τ.μ., βγήκε στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 148.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο, έκτασης 4.250 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 52.800 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών.
Οι νέοι άγονοι πλειστηριασμοί έρχονται να προστεθούν στη μακρά διαδικασία εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΓΕΚ, μιας εταιρείας που για δεκαετίες συγκαταλεγόταν στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας. Ιδρυθείσα το 1949, η ΑΕΓΕΚ γνώρισε περίοδο έντονης ανάπτυξης κατά τη δεκαετία του 1990, ενώ στις αρχές της επόμενης δεκαετίας προχώρησε σε σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων, αποκτώντας το 2003 εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης, το υψηλότερο της αγοράς.
Το 2007 πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματία Γιάννη Μαρούλη, ο οποίος ακολούθησε επιθετική στρατηγική ανάληψης έργων. Ωστόσο, οι εμπλοκές στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και οι πολυετείς δικαστικές διαμάχες με την Αττικό Μετρό επιβάρυναν καθοριστικά τη θέση της εταιρείας, οδηγώντας την σταδιακά σε οικονομικό αδιέξοδο.
Τα επόμενα χρόνια η ΑΕΓΕΚ προχώρησε σε πωλήσεις ακινήτων και θυγατρικών εταιρειών προκειμένου να περιορίσει τον δανεισμό της, χωρίς όμως να αναστρέψει την πορεία της. Η κατάρρευση κορυφώθηκε το 2023, όταν κατατέθηκε νέα αίτηση πτώχευσης και ακολούθησε η οριστική διαγραφή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από περίπου 30 χρόνια χρηματιστηριακής παρουσίας.
Σήμερα, η άλλοτε κραταιά κατασκευαστική εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία ρευστοποίησης των εναπομεινάντων περιουσιακών της στοιχείων, με τους τελευταίους πλειστηριασμούς να αποτυπώνουν τις δυσκολίες αξιοποίησης ακόμη και των πιο προσιτών ακινήτων της.
Η πορεία του
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα, στις 16 Φεβρουαρίου 1948 και δεν αρνήθηκε ποτέ την τσιγγάνικη καταγωγή του. Ο πατέρας του υπήρξε δεξιοτέχνης του κλαρίνου και ο ίδιος από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη δημοτική και λαϊκή μουσική, ενώ έμαθε να παίζει κιθάρα και κλαρίνο.
Ζώντας μέσα σε δύσκολες συνθήκες αναζήτησε την τύχη του στο τραγούδι ξεκινώντας με δημοτικά σε κέντρα και πανηγύρια, όπου τον ανακάλυψε ο Βασίλης Σαλέας. Μετά τον ερχομό του στην Αθήνα μπήκε στη δισκογραφία από το 1973 και το 1976 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του. Το 1984 συνεργάστηκε με τον Δ. Σαββόπουλο και στην καριέρα του έχει ερμηνεύσει τραγούδια των Καλδάρα, Σαλέα, Πάριου, Περπινιάδη, Σούκα κ.α.
Παράλληλα, ο ίδιος έγραψε τραγούδια για σημαντικούς καλλιτέχνες όπως, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπάζογλου, η Γλυκερία κ.α. Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τα «Παντρεμένοι κι οι δυο» «Μελαχρινάκι», «Τα στέφανα», «Πληγωμένο χελιδόνι» και βέβαια το «Προσκλητήριο».
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος δραστηριοποιήθηκε και επιχειρηματικά, κατά το παρελθόν, με το νυχτερινό κέντρο «Γέφυρα» στη λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ το 2014 κατέβηκε και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα «Ένωση για την πατρίδα και τον λαό».
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο