Ελλάδα

Καιρός [26/7/26]: Άνοδος της θερμοκρασίας με ηλιοφάνεια – Έως 35°C ο υδράργυρος

Καιρός [26/7/26]: Άνοδος της θερμοκρασίας με ηλιοφάνεια – Έως 35°C ο υδράργυρος

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Καιρός [26/7/26]: Άνοδος της θερμοκρασίας με ηλιοφάνεια – Έως 35°C ο υδράργυρος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ηλιοφάνεια και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τις βραδινές ώρες αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 33 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα φτάσει έως τους 35 βαθμούς. Στην Ήπειρο οι τιμές θα κινηθούν από 17 έως 32 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά ηπειρωτικά από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς, στην Κρήτη από 17 έως 31 βαθμούς και στα Επτάνησα από 21 έως 31 βαθμούς. Στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 23 έως 31 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα φτάσουν έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο κατά τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι, στις Κυκλάδες θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι κυρίως από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο, τις πρωινές ώρες θα πνέουν ασθενείς βόρειοι έως βορειοδυτικοί άνεμοι 2 έως 3 μποφόρ, οι οποίοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς, κυρίως από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα στα παράκτια νότιοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 με 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα δυτικών διευθύνσεων. Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 με 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στην ανατολική και τη νότια Κρήτη έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στην Κρήτη έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: pagenews.gr

Ιωάννα Πυλούδη
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Ιωάννα Πυλούδη Δημοσιογράφος – Συντάκτρια Επικαιρότητας
Καλύπτει θέματα ελληνικής επικαιρότητας, lifestyle, αγοράς, επιστήμης, καινοτομίας και fine living. Διαθέτει διετή εμπειρία στη δημοσιογραφία και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, με έμφαση στη σύνταξη ειδησεογραφικών και θεματικών άρθρων. Είναι απόφοιτη του University of East London, όπου ολοκλήρωσε σπουδές BSc (Hons) in Psychology (2022-2025), συνδυάζοντας την κατανόηση των κοινωνικών τάσεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τη σύγχρονη δημοσιογραφική γραφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο