Πολιτισμός

Art Night Athens: Μια γιορτή τέχνης στην Αθήνα

Art Night Athens: Μια γιορτή τέχνης στην Αθήνα
Για πρώτη φορά στην Αθήνα το Art Night Athens, μια «λευκή νύχτα» πολιτισμού.

Art Night Athens: Για πρώτη φορά στην Αθήνα μια «λευκή νύχτα» πολιτισμού το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 23 πολιτιστικοί φορείς, ανοικτοί για το κοινό, με παραγωγές για τη συγκεκριμένη νύχτα και ελεύθερη είσοδο.

Oι atenistas καλούν τους Αθηναίους να περιπλανηθούν στην πόλη από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού.

Στη δράση Art Night Athens/Λευκές νύχτες Πολιτισμού της δραστήριας κοινότητας πολιτών atenistas συμπράττουν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «ανοίγεται» στην πόλη, προσφέροντας τον υπέροχο κήπο του στην Πατησίων για μία μουσική περιπλάνηση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα. Πασίγνωστες μελωδίες του διεθνούς και του ελληνικού κινηματογράφου θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό σε κινηματογραφικά τοπία που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Θα ακουστούν έργα των Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραΐνδρου, Astor Piazzola, Dmitri Shostakovich, και πολλών άλλων συνθετών από εμβληματικές σινεφίλ ταινίες, όπως το «Ποτέ την Κυριακή», «ο Μελισσοκόμος» ή «η Κατάσταση Πολιορκίας», αλλά και δημοφιλείς ταινίες δράσης, όπως ο «Ιντιάνα Τζόουνς» και η «Επικίνδυνη Αποστολή». Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Art Night Athens/Λευκές νύχτες Πολιτισμού είναι μία ιδέα που λειτουργεί επιτυχημένα ως θεσμός εδώ και δεκαετίες σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο. Αποτελεί μία μεγάλη καλλιτεχνική δράση, όπου συμμετέχουν ενεργά δημόσιοι και ιδιωτικοί πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούν τους Αθηναίους να περιπλανηθούν στην πόλη από τις 20.00 έως τις 6.00 και να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments