Διεθνή

Παγόβουνο “άραξε” έξω από μικρό χωριό (pics)

Παγόβουνο “άραξε” έξω από μικρό χωριό (pics)
Ένα απίστευτο αλλά και ανησυχητικό θέαμα.

Το Φέριλαντ είναι μια μικρή πόλη της Νέας Γης του Καναδά που έχει θέα την περίφημη “κοιλάδα των παγόβουνων”,

Κάθε άνοιξη οι κάτοικοι του βλέπουν τεράστια παγόβουνα να ξεκολλούν και να διασχίζουν τη θάλασσα. Το θέαμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό με τα ογκώδη παγόβουνα να ταξιδεύουν, ωστόσο, είναι άκρως ανησυχητικό, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ferryland είδε το πρώτο παγόβουνο της σεζόν να περνά, μετατρέποντας την φιλήσυχη περιοχή σε πολυσύχναστο προορισμό διακοπών.

nnn

nnn

Και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο παγόβουνο αλλά εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους, το οποίο “εξαφάνισε” τους ανθρώπους, τα σκάφη, ακόμη και τα σπίτια στην ξηρά.

Το πλωτό παγόβουνο, αφού έκανε ένα μεγάλο ταξίδι, έχει μείνει στάσιμο έξω από το νησί και δεν φαίνεται να μετακινείται αν δεν φυσήξει κάποιος πολύ ισχυρός άνεμος.

Και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να συρρέουν στην περιοχή για να δουν από κοντά το κολοσσιαίο πλωτό κομμάτι πάγου και να ανεβάσουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Reuters

Αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για την πόλη Ferryland, αφού οι κάτοικοί της βλέπουν συχνά παγόβουνα να επιπλέουν΄έξω από το παράθυρό τους, ωστόσο αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχουν δει ποτέ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Adrian Kavanagh στο CTV.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments