Πολιτισμός

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Δήλωση του Δήμαρχου Ηρακλείου

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Δήλωση του Δήμαρχου Ηρακλείου
Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών“, o Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει:

” Οι εκπαιδευτικοί, σε κάθε σημείο του κόσμου, δίδουν καθημερινά την μάχη για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους. Με την Γνώση διαμορφώνουν δημοκρατικές συνειδήσεις κι ελεύθερη σκέψη, καλλιεργούν το ήθος και την ευαισθησία στον ψυχισμό των νέων, δημιουργώντας πολίτες άξιους και χρήσιμους στην κοινωνία.

Ο αγώνας αυτός, ανάμεσα σε πολιτικές και θρησκευτικές προκαταλήψεις, άγνοια, σκοταδισμό, οικονομικά συμφέροντα, διαμάχες, και πολεμικές συρράξεις, είναι συνεχής και δύσκολος. Αλλά είναι αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί. Ο Δήμος Ηρακλείου τιμά το λειτούργημα και την ουσιαστική προσφορά τους στην κοινωνία”.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Επίσης, για σήμερα, τα Διοικητικά Συμβούλια της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών και για την ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου διοργανώνουν στις 6 μ.μ. Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Η HELMEPA τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

3.600 δασκάλους και νηπιαγωγούς ευχαριστεί θερμά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και τους εύχεται υγεία και δύναμη στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει εθελοντικά και έχουν στηρίξει το Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» από το 1993 μέχρι σήμερα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε από την UNESCO το 1994, με σκοπό να τιμήσει το πολύτιμο έργο τους και να τους θέσει στο επίκεντρο μαζί με τις ανάγκες τους.

Το φετινό θέμα εορτασμού «Ελευθερία στη διδασκαλία, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», (Teaching in Freedom, Empowering Teachers) επιβεβαιώνει ξανά ως κορυφαία προτεραιότητα σε όλες τις στρατηγικές εκπαίδευσης και ανάπτυξης, την ενίσχυση των εκπαιδευτικών για να μπορέσουν να προσφέρουν σε κάθε μαθητή την εκπαίδευση που δικαιούται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments