Άντερσον Εσίτι

Άντερσον Εσίτι
Ο Άντερσον Εσίτι (Anderson Esiti, γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1994) είναι Νιγηριανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος για τον ΠΑΟΚ.

Ο Άντερσον Εσίτι (Anderson Esiti, γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1994) είναι Νιγηριανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος για τον ΠΑΟΚ. Ο Εσίτι έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Bobbies United. Το 2012 έκανε το ταξίδι στην Ευρώπη για να ενταχθεί στη Λεϊσόες.

Μετά από λίγους αγώνες με τη δεύτερη ομάδα, ο νιγηριανός μέσος προήχθη στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και έπαιξε σε 45 αγώνες. Η συνολική του απόδοση κέντρισε το ενδιαφέρον του Ζοσέ Μάριο Μπράνκο, του τότε προπονητή της Εστορίλ και έτσι τον ενέταξε στην ομάδα. Έμεινε εκεί για δύο σεζόν, όπου έκανε 57 εμφανίσεις. Ο ίδιος καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους μεσαίους στο πρωτάθλημα και προσέλκυσε το ενδιαφέρον από διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τελικά υπέγραψε με τη Γάνδη, όπου συνολικά είχε 95 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Στις 25 Ιουλίου 2019, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την άφιξη του Εσίτι, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Οι επερχόμενοι Πρωταθλητές Ελλάδας  πλήρωσαν στη Γάνδη 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσουν.

Άντερσον Εσίτι σχετικές ειδήσεις: