Clasico

Clasico
Tο Ελ Κλάσικο είναι το όνομα που δίνεται για κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα.

Αρχικά αναφερόταν μόνο στους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά σήμερα ο όρος έχει γενικοποιηθεί και τείνει να περιλαμβάνει κάθε αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων: αυτούς στο ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ, Κόπα ντελ Ρέι κτλ. Θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις εναντίον συλλόγων, όπως και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Το Ελ Κλάσικο παρακολουθείται από εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο. Είναι γνωστό για την εντονότητα του και τους πανηγυρισμούς από τις δύο ομάδες.

Η αντιπαλότητα προέρχεται και από το γεγονός ότι η Μαδρίτη και η Μπαρτσελόνα είναι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας, και μερικές φορές αναγνωρίζονται έχοντας αντίθετες ιδεολογικές θέσεις, με την Ρεάλ Μαδρίτης να «εκπροσωπεί» το κεντρικό κράτος και τη Μπαρτσελόνα την αυτόνομη περιφέρεια της Καταλωνίας.

  • Ευρύτερα, για λόγους ιστορικούς, η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται από πολλούς ως η ομάδα του “κατεστημένου” στην Ισπανία, ενώ η Μπαρτσελόνα της «αμφισβήτησης».
  • Η αντιπαλότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των αθλημάτων.
  • Οι δύο σύλλογοι είναι μεταξύ των πιο επιτυχημένων και πλουσιότερων του κόσμου, ενώ το 2014 το Φορμπς ονόμασε την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης ως τις δύο ομάδες με τη μεγαλύτερη αξία.
  • Οι δύο ομάδες έχουν παγκόσμια ομαδική βάση, και τον μεγαλύτερο αριθμό ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Clasico σχετικές ειδήσεις: