Φεντερίκο Μακέντα

Φεντερίκο Μακέντα
Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι Ιταλός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός.

Ο Μακέντα έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ακαδημία της Λάτσιο, αλλά εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν έφτασε την ηλικία των 16 ετών το 2007. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κόκκινους διαβόλους τον Αύγουστο του 2008. Στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Μάντσεστερ τον Απρίλιο του 2009, στην αναμέτρηση ενάντια στην Άστον Βίλα, σκόραρε το νικητήριο τέρμα. Ο Μακέντα πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια στο περιθώριο της πρώτης ομάδας της Γιουνάιτεντ, πριν δοθεί δυο φορές με δανεισμό – πρώτα στη Σαμπντόρια στην Ιταλία το 2011 και στη συνέχεια στους Κουίν Παρκ Ρέιντζερς το 2012.

Στην συνέχεια δόθηκε ως δανεικός στις ομάδες Στουτγκάρδη, Ντονκάστερ Ρόβερς και Μπέρμιγχαμ Σίτι. Αφού απέτυχε να εισέλθει στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μακέντα έφυγε στο τέλος του συμβολαίου του τον Ιούνιο του 2014 και εν συνεχεία μεταγράφηκε στην Κάρντιφ Σίτι. Πέρασε δύο χρόνια εκεί, έχοντας επίσης ένα σύντομο δανεισμό στην Νότιγχαμ Φόρεστ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε 18 μήνες με την φανέλα της Νοβάρα στη Σέριε Β.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός επιθετικός αποτέλεσε την μία και μοναδική μεταγραφή ξένου παίχτη στην οποία είχαν δικαίωμα να προβούν οι πράσινοι κατά την μεταγραφική περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2018 λόγω των περιορισμών στις μεταγραφές που είχαν επιβληθεί στον σύλλογο. Σε 26 συμμετοχές στην Σουπερλίγκα σκόραρε συνολικά 10 τέρματα και 1 τέρμα στο ελληνικό κύπελλο σε 2 συνολικά συμμετοχές.

  • Συνολικά 11 τέρματα σε 28 συμμετοχές με τελευταία γκολ τα 2 τέρματα που σημείωσε στις 5 Μαΐου του 2019 στον αγώνα εναντίον του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ.
  • Ο Μακέντα είναι πρώην Ιταλός διεθνής με τις ομάδες νέων, έχοντας κάνει εμφανίσεις για τις ομάδες κάτω των 16, 17, 19 ετών και 21.
  • Όταν έκανε το ντεμπούτο στην ομάδα κάτω των 21 τον Αύγουστο του 2009 σε φιλικό αγώνα ενάντια στη Ρωσία και ήταν ο νεότερος παίκτης που το έκανε, σε ηλικία 17 ετών και 355 ημερών.

Φεντερίκο Μακέντα σχετικές ειδήσεις: