Ίλια Ιβιτς

Ίλια Ιβιτς
Ο Ίλια Ίβιτς είναι πρώην ποδοσφαιριστής που μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε σαν μάνατζερ και τεχνικός διευθυντής.

Ο Ίλια Ίβιτς γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1971 στο Ζρένιανιν της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Πρόλετερ. Οι εμφανίσεις του τη τριετία 1988-91 του έδωσαν το εισιτήριο για να κάνει το μεγάλο βήμα της καριέρας του. Το 1991 ο Ερυθρός Αστέρας τον έκανε δικό του. Στο Βελιγράδι έμεινε μέχρι το 1994 σκοράροντας 37 γκολ σε 77 συμμετοχές.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν και πάλι ομάδα με “ερυθρόλευκα”. Ο Σέρβος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στους Πειραιώτες αγωνίστηκε για πέντε χρόνια πριν αγωνιστεί στην Ιταλία. Τη σεζόν 1999-2000 έπαιξε με την φανέλα της Τορίνο σε 19 παιχνίδια χωρίς να μπορέσει να βρει δίχτυα.

Η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν μονόδρομος. Αυτή τη φορά ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Μια σεζόν μετά συνέχισε στα “κιτρινόμαυρα”, αλλά αυτή τη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ. Στον “δικέφαλο” έμεινε μέχρι το 2004 όταν και πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Η νέα καριέρα

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Ίλια Ίβιτς ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ. μέχρι το 2007 όταν έφυγε για να πάει στον Ολυμπιακό στο ίδιο πόστο και ακολούθως στον Ερυθρό Αστέρα. Τα τελευταία χρόνια είχε αφοσιωθεί στην εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών. Το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε και πάλι τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ. Ωστόσο πλήρωσε την επιλογή Καρέρα και αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι τίτλοι του Ίλια Ίβιτς

Με τον Ερυθρό Αστέρα

  • Πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας: 1992
  • Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας: 1993

Με τον Ολυμπιακό

  • Πρωτάθλημα Ελλάδος: 3 (1997, 1998, 1999)
  • Κύπελλο Ελλάδος: 1999

Με την Τορίνο

  • Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ιταλίας: 2001

Με την AEK

  • Κύπελλο Ελλάδος: 2002

Προσωπική ζωή

Ο αδελφός του, Βλάνταν Ίβιτς, είναι επίσης πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής. Ο Ίλια Ιβιτς είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη και έχουν τέσσερα παιδιά. Είναι κάτοχος της σερβικής και της ελληνικής υπηκοότητας. Ο πατέρας του δολοφονήθηκε στη Σερβία.

Ίλια Ιβιτς σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΠΟ 21