La Repubblica

La Repubblica
Η La Repubblica είναι μια ημερήσια ιταλική εφημερίδα που χαρακτηρίζεται από μέτριες αριστερές απόψεις και ανταγωνίζεται σε κυκλοφορία την Corriere della Sera, η οποία είναι η δημοφιλέστερη στην Ιταλία.

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1976 από ανθρώπους που συνδέονταν με την εβδομαδιαία L’Espresso και τους εκδότες Carlo Caracciolo και Eugenio Scalfari. Η La Republica δημιουργήθηκε ως μια σοσιαλιστική εφημερίδα, επικεντρωμένη στους αριστερούς φιλελεύθερους και υποστηρικτές του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Η αρχική της μορφή ήταν 20 σελίδες ειδήσεων και αναλυτικών άρθρων, τα οποία σκόπιμα δεν είχαν τμήματα για τον αθλητισμό και τις επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Gruppo Editorials L’Espresso που περιλαμβάνει επί του παρόντος το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της La Repubblica. Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας είναι ο Βιτόριο Τζουκόνι, ο οποίος προηγουμένως εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Μόσχα για την Corriere della Sera. Από τον Δεκέμβριο του 2008, η κυκλοφορία της εφημερίδας ξεπέρασε τα 556.000 αντίτυπα.

Εκδότες

  • 1976 – 1996: Eugenio Scalfari
  • 1996 – 2016: Ezio Mauro
  • 2016 – 2019: Mario Calabresi
  • Από το 2019: Carlo Verdelli

La Repubblica σχετικές ειδήσεις: