Μάριο Μπράνκο

Μάριο Μπράνκο
Ο Μάριο Μπράνκο είναι Πορτογάλος παράγοντας ποδοσφαίρου.

Ο Dos Santos Branco Mario Jorge, όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στο Οπόρτο της Πορτογαλίας στις 6 Νοεμβρίου του 1975 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο ως δημοσιογράφος στην πορτογαλική εφημερίδα «O Jogo», στα μέσα της δεκαετίας του 90’.Ο Πορτογάλος τεχνοκράτης, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA pro, ενώ διαθέτει πτυχίο στο Sports Management και μιλάει άπταιστα τα αγγλικά και τα ισπανικά, αλλά και γαλλικά, ιταλικά και ρουμανικά!

Η… ενεργή ενασχόληση του Μπράνκο με το ποδόσφαιρο, προέκυψε το 1999, όταν ανέλαβε τον ρόλο του σκάουτερ στην «ProSport», παραμένοντας σε αυτή τη θέση έως το καλοκαίρι του 2004. Την επόμενη χρονιά εργάστηκε ως σκάουτερ στην ισπανική Ποντεβέδρα, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην πολωνική Βίσλα Κρακοβίας.

Το 2006… αναβαθμίστηκε ο ρόλος του, αφού έγινε αρχισκάουτερ στην Ζάγκλεμπιε Λουμπίν, στην οποία παρέμεινε για δύο σεζόν, μέχρι που αποδέχθηκε την πρόταση της Στεάουα Βουκουρεστίου, για να γίνει επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ παραμένοντας σε αυτό το πόστο έως το 2009. Μετά την θητεία του στην Ρουμανία, ακολούθησαν δύο σεζόν στην πατρίδα του ως αθλητικός διευθυντής στην Λεϊσόες, ενώ το 2011 επέστρεψε στην Ρουμανία, για να αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην Άστρα Γκιούργκιου.

  • Μετά από δύο σεζόν στην Ρουμανία, ο Μάριο Μπράνκο επέστρεψε ξανά στην πατρίδα του και ανέλαβε τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή στην Εστορίλ, με την οποία την πρώτη του σεζόν, πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της πορτογαλικής ομάδας, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League.
  • Στην θητεία του Μπράνκο στην πορτογαλική ομάδα, η Εστορίλ κατάφερε ακόμη δυο φορές να συμμετάσχει στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ με τον Πορτογάλο στην θέση του αθλητικού διευθυντή, η Εστορίλ στην τετραετή παρουσία του δαπάνησε μόλις 800.000 ευρώ για αγορές παικτών…
  • Το 2016 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Μάριο Μπράνκο, καθώς έλυσε την συνεργασία του με την Εστορίλ, για να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή στην Κροατία και την Χάιντουκ, με την οποία σημείωσε επιτυχίες στις πωλήσεις παικτών.

Μάριο Μπράνκο σχετικές ειδήσεις: