Ντανιέλ Ποντένσε

Ντανιέλ Ποντένσε
Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως εξτρέμ.

Γεννήθηκε στο δήμο Οέιρας του δυτικού τμήματος της μητροπολιτικής περιοχής της Λισαβόνας. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Μπελενένσες και όντας μόλις 10 ετών, με το δεξί του πόδι και το μικροσκοπικό του σωματότυπο τράβηξε το βλέμμα των ανθρώπων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου και έπαιξε στα τμήματα των ακαδημιών μια περίοδο που για 8 χρόνια ήταν αήττητα.

Τη σεζόν 2012-2013, σε ηλικία μόλις 17 ετών κάνει το ντεμπούτο του στη Β’ ομάδα της Σπόρτινγκ (2/3/2013) στο 0-0 με τη Μαριτίμο με τον Ζοσέ Ντομίνγκεζ να του δίνει την ευκαιρία σε 7 ματς συνολικά εκείνη την χρονιά. Τη σεζόν 2014-2015, ο Μάρκο Σίλβα έβλεπε στο πρόσωπό του ένα παιδί που είχε ωριμάσει ποδοσφαιρικά έχοντας στα πόδια του 31 ματς. Έτσι τον έριξε στα βαθιά κόντρα στη Γκιμαράες, με τον Ποντένσε να έχει την ασίστ σε ένα από τα δύο γκολ της ομάδας του.

Καθιερωμένος και βασικό μέλος της Β’ ομάδας της Σπόρτινγκ, τη σεζόν 2016-2017 την πέρασε μεταξύ της πρώτης ομάδας και της Μορεϊρένσε, επιστρέφοντας στη Λισαβόνα το Γενάρη, με τον Ζεσούς να τον χρησιμοποιεί αρκετά. Η σεζόν κλείνει γι’ αυτόν με 31 ματς συνολικά με 4 γκολ και 6 ασίστ. Κατάφερε σ’ αυτό το διάστημα να τους κερδίσει όλους και να γίνει από τα πιο αγαπητά παιδιά της εξέδρας.

Στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, (από Γενάρη μέχρι Μάιο) ο Ποντένσε πέρασε έναν τραυματισμό στο πόδι που τον ταλαιπώρησε αρκετά αλλά εν συνεχεία τον ξεπέρασε 100%. Τη σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε 12 φορές με την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας στην Πριμέιρα Λίγα (οι 7 εξ αυτών στην αρχική ενδεκάδα), τρεις στο Κύπελλο και ισάριθμες στο Λιγκ Καπ.

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

  • Στις 9 Ιουλίου του 2018 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό.
  • Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα των ερυθρόλευκων πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου του 2018 στην φιλική αναμέτρηση με την Τεσέντερλο.
  • Το επίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό το έκανε στις 9 Αυγούστου 2018, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λουκέρνη για τα προκριματικά του UEFA Europa League που έληξε 4-0.
  • Το πρώτο επίσημο γκολ του ως παίχτης του Ολυμπιακού το πέτυχε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρνλι για τα προκριματικά του UEFA Europa League που έληξε 1-1.

Ντανιέλ Ποντένσε σχετικές ειδήσεις: