Θόδωρος Καρυπίδης

Θόδωρος Καρυπίδης
Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι Έλληνας επιχειρηματίας και ιδρυτής της εταιρίας "Karipidis Pallets"

Ο Καρυπίδης είναι Έλληνας επιχειρηματίας, γνωστός από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο. Είναι ιδρυτής της εταιρίας “Karipidis Pallets” που ασχολείται με την κατασκευή παλετών. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2001 στη Νάουσα από τον Θόδωρο Καρυπίδη και την αδερφή του Ειρήνη.

Η επιλογή των δυο αδερφών δεν ήταν τυχαία καθώς η οικογένεια τους έχει μεγάλη παράδοση στον τομέα του ξύλου. Η εταιρεία έλαβε μέρος στα ολυμπιακά έργα του 2004 και το 2008 ολοκληρώθηκε μία επένδυση πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές γραμμές στη μονάδα του. Η ετήσια παραγωγή σε παλέτες είναι 1.500.000, ενώ η εταιρία διαθέτει πάνω από 250 κωδικούς στο εν λόγω προϊόν.

Το 2014, αγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης σε συνεργασία με την Carrefour Μαρινόπουλος. Δυο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2016, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, με σκοπό να ρυθμιστούν τα χρέη της εταιρείας.

Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο

  • Το 2014 ο Καρυπίδης πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Αρχικά προσπάθησε να αποκτήσει τις μετοχές της ΠΑΕ Εργοτέλης. Τελικά αυτό δεν έγινε πραγματικότητα, αλλά λίγους μήνες αργότερα πήρε στην κατοχή του την ομάδα της Βέροιας.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2015, ανέλαβε χρέη εφόρου στην ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος αγωνιζόταν στην γ’ εθνική κατηγορία. Αυτό έγινε γιατί οι  “κίτρινοι” ήταν ερασιτεχνικό σωματείο εκείνη την περίοδο. Την ίδια στιγμή  κατάφερε να διατηρήσει την προεδρία και της ομάδας της Βέροιας.
  • Το καλοκαίρι του 2016 αποχώρησε από την Βέροια και αφού κάλυψε το ποσό του 1.2 εκατομμυρίων ευρώ έγινε μεγαλομέτοχος της νεοσύστατης ΠΑΕ Άρης.

Θόδωρος Καρυπίδης σχετικές ειδήσεις: