Το Καφέ της Χαράς

Το Καφέ της Χαράς
Το καφέ της Χαράς είναι ο τίτλος ελληνικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1.

Σκηνοθέτες της σειράς ήταν ο Κώστας Λυχναράς (1η σεζόν) – Τάκης Μιχαήλ (2η & 3η σεζόν) και το σενάριο έγραφαν οι Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά. Το σενάριο ήταν εν μέρει βασισμένο στην ταινία Chocolat του 2000. Το καφέ της Χαράς θεωρείται μια από τις γνωστότερες ελληνικές σειρές που δημιουργήθηκαν ποτέ, ενω λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί την εποχή της αρχικής προβολής της. Η σειρά αναμένεται να επιστρέψει με τέταρτο κύκλο και η πρεμιέρα του θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η σειρά διαδραματίζεται στο Κολοκοτρωνίτσι, ένα φανταστικό χωριό του νομού Αρκαδίας. Δήμαρχος του χωριού είναι ο Περίανδρος Πώποτας, γιος επίσης πρώην δημάρχου. Ο Πώποτας σπούδασε στο Λονδίνο, με μεταπτυχιακό στη Λαογραφία. Ζει με τον γιο του, Εμμανουήλ, και την οικονόμο τους, Τασία, μια γυναίκα που τους θεωρεί και την θεωρούν σαν οικογένεια. Στο χωριό ο δήμαρχος προσπαθεί να επιβάλει στους ανθρώπους την αρχή “Τάξις και Ηθική”, όντας πολέμιος του μοντερνισμού και του εκσυγχρονισμού. Θεωρώντας κάθε εξωτερική επιρροή μολυσματική για το χωριό και τις βουκολικές αρχές του, κατά διαστήματα εκφράζει χαρά όταν κάτι τυχαίνει και το χωριό απομονώνεται από τον έξω κόσμο.

Όλα αλλάζουν, όμως, τη στιγμή που μία ανύπαντρη μητέρα, η “πρωτευουσιάνα” Χαρά Χάσκα, έρχεται από την Αθήνα να ζήσει στο χωριό μαζί με την εξώγαμη κόρη της, Βάλια, αφού ο σύντροφός της της κλέβει την διαφημιστική καριέρα της. Κληρονομεί από μία θεία της, ένα σπίτι και ένα μαγαζί (το οποίο αργότερα θα γίνει το «Καφέ της Χαράς»). Ο Περίανδρος εξοργίζεται από την παρουσία της και προσπαθεί, μάταια, να τη διώξει, ενώ αντίθετα το καφέ της Χαράς γίνεται πολύ δημοφιλές στο χωριό.

Παράλληλα, παρακολουθούμε και άλλες ιστορίες, όπως αυτή της άδολης αδερφής του Δημάρχου, Σταυρούλας και της αρρωστημένης της σχέσης με τον άξεστο άντρα της Βαγγέλη Φατσέα, την ιστορία δύο οικογενειών (των Πολυμενέων και των Πουλόπουλων) που διαρκώς τσακώνονται μεταξύ τους για μια συκιά και τελικά γίνονται συμπέθεροι, και πολλά άλλα.

  • Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε τον Περίανδρο και τη Χαρά να διαφωνούν και να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους, αλλά σε ένα σημείο, εκείνος διατηρεί κρυφό πόθο για τη Χαρά.
  • Στον δεύτερο κύκλο έρχονται αντίστοιχα η πρώην γυναίκα του Περίανδρου, που είναι τραγουδίστρια της όπερας στο εξωτερικό, Πενέλοπε Μαρκάτος και ο πατέρας της Βάλιας, Αστέρης Νεγρεπόντης, που είναι παρουσιαστής αθλητικής εκπομπής σε τηλεοπτικό κανάλι.
  • Στον τρίτο κύκλο ο Περίανδρος και η Χαρά ερωτεύονται και μπορούν πλέον να αρχίζουν να ετοιμάζονται να παντρευτούν. Όμως, λίγο πριν το γάμο η Χαρά φεύγει για πάντα από το χωριό, (με τον Περίανδρο να της λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εκείνη) διότι ξέρει πόσο διαφορετικοί είναι οι κόσμοι τους.
  • Στον τέταρτο κύκλο, το 2020, η σειρά θα επικεντρωθεί στον έρωτα της Βάλιας (Έφη Ρασσιά) και του Μανωλάκη (Πάρις Σκαρτσολιάς). Επίσης, η Χαρά Χάσκα (Ρένια Λουιζίδου) θα εμφανιστεί στα 5 πρώτα επεισόδια ως guest star, ενώ από το 11ο έως και το τελευταίο θα βρίσκεται στο βασικό καστ της σειράς.

Το Καφέ της Χαράς σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 11