X-Factor

X-Factor
Το X Factor είναι πετυχημένος μουσικός διαγωνισμός που προβάλλεται σε όλο τον κόσμο.

Το show ξεκινά με την διαδικασία των οντισιόν, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κύπρο. Από την κριτική επιτροπή επιλέγονται με ψηφοφορία 64 παίκτες, οι οποίοι πηγαίνουν στην επόμενη φάση.  Κατά τη διαδικασία του bootcamp ο κάθε κριτής ξεχωριστά, επιλέγει 8 διαγωνιζόμενους που θα περάσουν στην επόμενη φάση και για την 4η σεζον επέλεξαν 10 διαγωνιζόμενους για την επόμενη διαδικασία.

Ο κάθε κριτής ακούει τους 8 διαγωνιζόμενους της ομάδας του και αποφασίζει με την βοήθεια κάποιου καλλιτέχνη, ποιοι 4 θα περάσουν στην διαδικασία των live shows. Στην 4η σεζόν πλέον έρχεται μια διαφοροποίηση του Judges House, όπου 10 διαγωνιζόμενοι από κάθε ομάδα θα αγωνιστούν για να κερδίσουν μία από τις τέσσερις καρέκλες που θα υπάρχουν πάνω στη σκηνή, το όνομα του Chair Challenge. Ένας ένας από τους διαγωνιζόμενους θα ανεβαίνει στη σκηνή και θα ερμηνεύει το τραγούδι του και τον τελικό λόγο θα έχει ο επικεφαλής της ομάδας που θα μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον διαγωνιζόμενο, οποιαδήποτε στιγμή.

Κάθε ένας από τους 16 παίκτες λέει το τραγούδι του και έπειτα σχολιάζεται από την κριτική επιτροπή. Μετά από ψηφοφορία του κοινού, τα 2 άτομα με τις λιγότερες ψήφους είναι υποψήφια για αποχώρηση. Ύστερα με ψηφοφορία των μελών της κριτικής επιτροπής ένας παίκτης φεύγει από κάθε Live. Όταν οι 2 παίκτες που είναι υποψήφιοι για αποχώρηση είναι από την ίδια ομάδα, τότε αποφασίζει για την αποχώρηση ο κριτής της συγκεκριμένης ομάδας. Στην 4η σεζόν όμως όταν οι 2 παίκτες που είναι υποψήφιοι για αποχώρηση είναι από την ίδια ομάδα, τότε αποφασίζουν πάλι όλοι οι κριτές.

Κατηγορίες

  • κατηγορία “Αγόρια 16-24 ετών”
  • κατηγορία “Κορίτσια 16-24 ετών”
  • κατηγορία “Γκρουπς”
  • κατηγορία “Άνω των 25”

X-Factor σχετικές ειδήσεις: