Χρήστος Αλμπάνης

Χρήστος Αλμπάνης
Ο Χρήστος Αλμπάνης είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός.

Γεννημένος στην Καλαμπάκα, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ομάδα της πατρίδας του, ΑΣ Μετέωρα. Στην ηλικία των 16 ετών μετακόμισε στη Γερμανία, όπου εντάχθηκε στη Βέρντερ Βρέμης ΙΙ. Ακολούθως, αγωνίστηκε διαδοχικά για τις Άιντραχτ Φραγκφούρτης ΙΙ και ΣΚ Φράιμπουργκ ΙΙ. Στις 31 Αυγούστου 2015, ο Απόλλωνας Σμύρνης ανακοίνωσε την υπογραφή του για δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Τη σεζόν 2016-17 ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες, σημειώνοντας 9 γκολ και δίνοντας 6 ασίστ, καθώς η ομάδα του κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή της Φούτμπολ Λιγκ και την άνοδο στη Σούπερλιγκ. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Πανιωνίου, όμως η διοίκηση του Απόλλων Σμύρνης κινήθηκε γρήγορα και επέκτεινε το συμβόλαιο του για δύο ακόμη χρόνια.

Στις 22 Οκτωβρίου 2017, σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Σούπερλιγκ στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ξάνθης. Μια εβδομάδα αργότερα, σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο ισόπαλο 1-1 με τον Παναιτωλικό. Μια εβδομάδα αργότερα, σκόραρε σε τρίτο διαδοχικό αγώνα, στην εντός έδρας νίκη με 4-3 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Την 1η Απριλίου 2018, σημείωσε ένα γκολ στη νίκη με 3-0 επί της ΑΕΛ, στην προσπάθειά της ομάδας του για αποφυγή του υποβιβασμού.

  • Στις 22 Απριλίου 2018, το γκολ του στα πρώτα λεπτά ενός τεταμένου αγώνα στο Γήπεδο Γεώργιος Καμάρας εναντίον του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει τρεις βαθμούς ζωτικής σημασίας και ταυτοχρόνως την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
  • Τον Μάιο του 2018, ο Απόλλωνας Σμύρνης ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Αλμπάνη στην ΑΕΚ, κρατώντας το 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του.
  • Στις 14 Αυγούστου 2018, έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Σέλτικ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ, μπαίνοντας ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Χρήστος Αλμπάνης σχετικές ειδήσεις: