Διεθνή

Σύνοδος: Η ΕΕ στη μετά brexit εποχή

Σύνοδος: Η ΕΕ στη μετά brexit εποχή
Οι ηγέτες της ΕΕ θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους με στόχο να δοθεί εκ νέου πνοή στην Ένωση έως τον Μάρτιο του 2017.

«Οδικό χάρτη» που περιλαμβάνει τις στρατηγικές τους για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μετά την βρετανική απόφαση αποχώρησης από την ΕΕ, κατάρτισαν οι ευρωπαίοι ηγέτες.

«Έχουμε μια πρόταση για έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένα βήματα για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στη λειτουργία της ΕΕ», ανέφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου κορυφής των 27 ηγετών στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η σύνοδος αυτή διεξήχθη “σε καλή ατμόσφαιρα”, σχολίασε ένας εκπρόσωπος του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η άτυπη Σύνοδος της Μπρατισλάβας έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προχωρήσει μπροστά μετά την απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ. 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε “κρίσιμη κατάσταση” μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, επανέλαβε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Η ίδια επισήμανε ότι οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους με στόχο να δοθεί εκ νέου πνοή στην Ένωση έως τον Μάρτιο του 2017.



Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης είπε επιπλέον ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην παράτυπη μετανάστευση κι ότι πρέπει να εξερευνηθούν νέες συμφωνίες με εταίρους όπως η Τουρκία.

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει όραμα

Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα οδηγηθεί σε υπαρξιακή κρίση και αδιέξοδο δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει όραμα και να εμπνεύσει τους πολίτες.

Για πρώτη φορά στα κοινά συμπεράσματα γίνεται αναφορά στην κοινωνική ατζέντα και αναφορά στη παρέμβαση Γιούνκερ στο ΕΚ ο οποίος μίλησε για ανεργία ανισότητες και κοινωνική συνοχή είπε ο πρωθυπουργός . 

Αν δεν ξαναγκαλιάσουμε την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση. Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, υπογράμμισε. 

Οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ευρώπη γιατί η ζωή τους χειροτέρευσε είπε ο πρωθυπουργός Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης πρέπει να γίνει και ανάπτυξης είπε και υπογράμμισε πως φεύγει συγκροτημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments