Αθλητισμός

«Χαμός» με τους ξένους του Παναθηναϊκού για ΣΕΦ!

«Χαμός» με τους ξένους του Παναθηναϊκού για ΣΕΦ!
Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά Κυπέλλου, αλλά επικρατεί «χαμός» σχετικά με το πόσοι ξένοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Διαβάστε τα δεδομένα.

Πριν από την έναρξη της φετινής Α1, η Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ «πέρασε» την πρόταση για δικαίωμα συμμετοχής έξι ξένων παικτών, η οποία όμως θα ισχύσει από τον β’ γύρο της κανονικής περιόδου. Ο α’ γύρος τελειώνει στις 7 Ιανουαρίου και ο β’ ξεκινά στις 21 Ιανουαρίου. Ο κανονισμός αφορά και στους αγώνες Κυπέλλου, αλλά ο ημιτελικός Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος στο ενδιάμεσο των δύο γύρων (16/1) και έτσι επικρατεί χάος. 

Όλοι ψάχνουν να δουν τι γίνεται, αφού στον κανονισμό υπάρχει ένα «κενό» για το οποίο ενδεχομένως θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα, άπαντες αναζητούν την απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το αν στον ημιτελικό, οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και τους έξι ξένους που διαθέτουν (Τζέιμς, Γκάμπριελ, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Φελντέιν, Νίκολς) ή μόνο τους τέσσερις που είναι δηλωμένοι στον α’ γύρο του πρωταθλήματος (όλοι πλην των Τζέιμς, Γκάμπριελ). 

Ο κανονισμός αναφέρει πως μεταξύ πρώτου και δευτέρου γύρου γίνονται οι αλλαγές και έτσι το πιθανότερο είναι πως ο Παναθηναϊκός Superfoods θα μπορέσει να χρησιμοποίησει και τους έξι ξένoυς παίκτες του, αφού ο α’ γύρος θα έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, είναι επίσης δεδομένο πως σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση που κρίνει σε σημαντικό βαθμό έναν τίτλο.

Τα νομικά επιτελεία των ομάδων, αλλά και της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ ψάχνουν να βρουν τι στέκει, εν τέλει, νομικά, την ώρα που το πιθανότερο σενάριο είναι να παραταχθεί πλήρης στο ΣΕΦ η ομάδα του Τσάβι Πασκουαλ.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments