Αθλητισμός

«Ο Άρης, οι κερκίδες στην Ελλάδα και η επόμενη μέρα…» (vid)

«Ο Άρης, οι κερκίδες στην Ελλάδα και η επόμενη μέρα…» (vid)
Ο ιδιοκτήτης της Μονακό, Σεργκέι Ντιαντέτσκο, που έχτισε από την… αρχή την ομάδα του πριγκιπάτου, δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη.

​Ο Ουκρανός μεγαλοτραπεζίτης, «κουβαλάει» μια μεγάλη ιστορία στην πλάτη του.

Μετακόμισε στο Μονακό στα τέλη του Μάρτη του 2012, ώστε να σώσει τη ζωή του και της οικογένειάς του, καθώς λίγες ημέρες πριν το πολυτελές του αυτοκίνητο γαζώθηκε από… 26 σφαίρες!

Και αυτό διότι ο Ντιαντέτσκο είχε εμπλακεί το 2008 σε ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα της Ουκρανίας. Έτσι λοιπόν αναγκάστηκε να αλλάξει χώρα και το 2013 ανέλαβε την Μονακό, όπου σε ένα αρκετά μικρό διάστημα φρόντισε να αλλάξει τα… πάντα! Χαρακτηριστικά, την οδήγησε μέσα σε τρία χρόνια σε… ισάριθμες ανόδους!

Μάλιστα, πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο Γαλλίας, ενώ φέτος πραγματοποιεί η ομάδα του πορεία Πρωταθλητισμού, έχοντας το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ στην LNB. Ο ισχυρός άντρας της Μονακό βρέθηκε στη σάλα «Nick Galis Hall» στο Αλεξάνδρειο, όπου παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

Αρχικά ο ισχυρός άντρας της Μονακό σχολίασε την αναμέτρηση αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη, τονίζοντας: «Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη εδώ, δεν είναι εύκολο να κερδίσει κανείς μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό, σε μια τέτοια έδρα. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Άρη».

Πρόσθεσε πως: «Δεν νομίζω πως ο Άρης και η Μονακό έδειξαν τις πραγματικές τους δυνάμεις. Οι δυο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη που δεν είναι τόσο συνηθισμένο, ήθελαν να αποδείξουν πράγματα.

Ίσως ένας από τους λόγους που δεν έπαιξαν καλά οι ομάδες, ήταν το σκληρό πρόγραμμα, για εμάς ήταν το τέταρτο παιχνίδι μέσα σε διάστημα μερικών ημερών με συνεχόμενα ταξίδια».

Ερωτηθείς για το αν παρακολουθεί και τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα, σχολίασε ότι: «Φυσικά! Είμαι φίλαθλος της Ευρωλίγκα, βλέπω αρκετά παιχνίδια, όπως και των Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Η ατμόσφαιρα που έχουν στα γήπεδα αυτές οι δυο ομάδες, είναι κάτι το απίστευτο, είναι ένα άλλο κομμάτι του μπάσκετ αυτό. Είναι κάτι που διαμορφώνει τα παιχνίδια σε πιο ωραία.

Πρέπει να δουλέψουμε μερικά χρόνια για να φτάσουμε να έχουμε παρόμοια έδρα. Δυστυχώς είναι αρκετές οι δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κανείς στο Μονακό, ωστόσο θα κάνουμε και εμείς την προσπάθεια μας».

Σχετικά με το αν είναι στα πλάνα του να φτάσει η Μονακό να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, τόνισε: «Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις κάτι στο μπάσκετ, θα κάνουμε ότι καλύτερο ώστε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Ωστόσο, το ρόστερ μας είναι μικρό για την Ευρωλίγκα αυτή την ώρα και δεύτερον η συγκεκριμένη διοργάνωση θέλει ατμόσφαιρα, έτσι πρέπει να δουλέψουμε πάνω και σε αυτό…».

Τέλος, σχολίασε την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη όπου σημείωσε: «Η αλήθεια είναι πως δεν είχα αρκετό χρόνο για να την απολαύσω, την είδα ελάχιστα την πόλη, ωστόσο είναι όμορφη και αξίζει κανείς να την επισκεφτεί».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments