Διεθνή

Spiegel: Ο Σουλτς δε θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία

Spiegel: Ο Σουλτς δε θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία
Ο "εκλεχτός" των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία και αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να είναι ο τωρινός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το αντίπαλο δέος προς την Άγκελα Μέρκελ για την ηγεσία της Γερμανίας φαίνεται πως αποσύρεται προτού καν ξεκινήσει και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για την κάλπη, καθώς το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει την Παρασκευή πως ο Μάρτιν Σουλτς δεν πρόκειται να διεκδικήσει την καγκελαρία αλλά προσανατολίζεται στο να αναλάβει το ρόλο του υπουργού Εξωτερικών.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ακόμα πως το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Σουλτς (SPD) σκοπεύει να προτείνει τον τωρινό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως υποψήφιο για την καγκελαρία και αντίπαλο της Άγκελα Μέρκελ του CDU. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σουλτς ανακοίνωσε την επιστροφή του στη γερμανική πολιτική σκηνή, γνωστοποιώντας πως δεν επιθυμεί μία τρίτη θητεία στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν θα επιδιώξει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ή αν θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments